HAYATİ YAZICI SON NOKTAYI KOYDU

Siyaset zor bir sanattır, uzun soluklu yapmak fevkalade güçtür, hele hele yerelde seçilip toplumla sürekli yüz, göz olarak siyaset yapmak gerçekten zıt bir iştir. Haram yemediğiniz sürece Belediye Başkanlığı yapmak her yiğidin karı olmadığı gibi kahrı çekilecek birşey de değildir. Yok malı götürmek niyetindeyseniz o zaman tadından yenmez, katlar, yatlar, arbalar, gizli hatunlar sizi bekler. Yıllarca dava diyenler, Allah rızası için siyaset yapmak istediğini söyleyenler, siyasete başladıkları günler bırakın oturmaya evlerini, altlarında binecek araba dahi yokken şimdi onlarca belki yüzlerce daire, dükkan, arsa, yat, villa sahibi olmuş iseler onlara ahirette Allah kolaylık versin. Altmış, yetmiş senelik bir ömür için ebedi hayatlarını mahveden bu insanlara acımanın dışında ne yapmak lazım bilemiyorum. Dünkü mücahitler bugün bırakın Müteahhit olmayı, her türlü Dünya zevkinde ve sefasında olduklarını görmek acaba müslümanlar iktidar olmasaydı daha mı iyiydi demeden edemiyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyerek konumuza geçmek istiyorum.

 

 Ak parti tüzüğü üç dönem üst, üste seçilen Vekiller ve Belediye Başkanlarının bir daha seçilmesinin önünü kestiğini hepimiz biliyoruz, bu kural 7 Haziran seçimlerinde uygulanmıştı ancak AK Partinin tek başına iktidar olmayışı sonucunda bu kıral gevşetilmişti ve 1 Kasım seçimlerinde üç dönem kuralı delinmişti. Hal böyle olunca da Belediye Başkanlıklarında da böyle bir gevşetilmenin olup, olmayacağı merak edilmekteydi, Vezir Hazretleri bu minvalde çalışmalara da başlamıştı bile. Ancak Ak partinin iki numaralı ismi Hayati Yazıcı geçtiğimiz hafta Belediye Başkanlıklarında üç dönem görev yapanların dördüncü dönem aday olamayacaklarını, bu minvalde Tüzüğün gereğinin yerine getirileceğini açıklayınca olaya son noktayı koydu. Samsunda üç dönem kuralına takılan dört Belediye Başkanı var bunlardan ilki Vezir Hazretleri, diğer üçü de Murat İkiz, Osman Genç ve Hüseyin Dündar, bu isimler önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde aday olamayacaklar, bu artık netleşti. Ancak alt kademeden üst kademeye geçiş olabilecek mi onu da bilemiyorum ama üç dönemini dolduran Belediye Başkanları tekrar aday olamayacaksalar o zaman bir üst kademede de aday olamayacaklar demektir.

 

    Gelelim Vezir Hazretlerinin yerinde gözü olup çalışmalara başlayanlara, bu konuda o kadar çok istekli olan var ki anlatamam, Çağatay Kılıç’tan tutun Çiğdem Karaaslana, Eski Vekillerden Bebek Yüzlüsünden tutun da Eski Bakan yeni Galerici Asar Deresinin sevdalısına varıncaya dek birçok isim çalışmalar yapmakta. Eski Vekil Cemal Yılmaz Demirin de bu konuda yarım kalmış bir hesabı var, onu tamamlamak istediğinden şüphem yok, bana göre bu isimler içerisinde bu davaya en sadık olan isim de o dur. Kendisiyle çok anlaşamayız ama Allah için doğrusunu söylemek gerekirse bu arkadaşımız duruşu olan, davasında samimi, ibadetinden taviz vermeyen, aile boyu İslami yaşantısına özen gösteren bir insan olduğuna şahidim. Geçimsizlik noktasında sıkıntıları olsa da diğer taliplilerle kıyaslandığında dava admlığı bakımından onlara yüz basar. Sahada hangisinin karşılığı var derseniz hiç birinin karşılığı yok, sanki Vezir Hazretlerinin sahada karşılığı mı vardı son üç dönemdir Ak partinin oylarıyla seçildi. Bugün Ak partinin dışında hangi partiden isterse aday olsun yüzde bin kaybeder, bu konuda her türlü iddiaya da  varım, o algı operasyonları yaparak kendisini partilere ve liderlere pazarlamayı çok iyİ beceren biri, onun dışında en ufak bir halk desteği yok.

   Şimdi söyleyeceklerim belki size afaki gelir ama işin arka planı malesef öyle il Başkanı Hakan Karaduman’ın adayı Bebek yüzlü vekil, hatta il yönetimine girmek isteyenlerin CV lerinin tamamını Bebek yüzlü Vekile getirmiş ve listeyi de o yapmış. Bunu çok özel bir yerden öğrendim. Bebek yüzlü Vekilin FETÖ ile olan irtibatını sadece biz değil Erdoğan’a varıncaya dek herkes biliyor, böyle bit kişiyi bu şehrin başına bela edecek olan bu şehre en büyük zararı vereceğini de bilmeli, kaldı ki Bebek Yüzlü Vekilin AK Parti Genel Merkezindeki en güvendiği kişi Hayati Yazıcı. Hayati Yazıcının bu şehrin hangi siyasetçisine güvendiğini de hepimiz biliyoruz ama malesef bazı arkadaşlarımız bilmediklerinden hala daha yanlış yapmaya devam ediyorlar. Siyasetin arka planında olanlar çok enteresan Bebek yüzlü Vekil Bakanlığı döneminde kime iş verip abat ettiyse şimdi de onunla ortak inşaatlar yapmaya devam etmekte ve buna da birileri aracılık etmekten mutlu oluyorlar. Yazının başında da dediğim gibi siyaset zor ve uzun soluklu bir iştir, bu iş herkesin yapabileceği bir iş değildir, siyasette sürekli birilerinin emrinde çalışarak gelen insanlar yetki kendilerine verilince tek başlarına karar veremeyip alıştıkları minvalde birilerinin kontrolünde siyaset yapmaya devam ettiklerinde siyasi akıbetlerini düşünmek bile istemiyorum. Allah herkese akıl fikir versin diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR