HAYAT NORMALE DÖNMÜŞTÜR

HAYAT NORMALE DÖNMÜŞTÜR
Başbakan Binali Yıldırım, askeri darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik yürütülen soruşturmalar ve kamudaki açığa alınmalarla ilgili "Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havandan bombalar yağdırana merhamet yok

Başbakan Binali Yıldırım, askeri darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik yürütülen soruşturmalar ve kamudaki açığa alınmalarla ilgili "Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havandan bombalar yağdırana merhamet yok. Burada adalet var. Adalet her şeyin ölçüsüdür. Adalet gereğini yapacaktır. Bir daha sittin sene böyle bir işe kalkışılmayacağı kanaati toplumda yerleşecek" dedi.

"EN UFAK SARSINTI OLMADI"
Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladığı Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili'yle heyetler arası görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz günü yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, hayatın normale döndüğünü belirtip, ticari hayatın hiçbir kesintiye uğramadan devam ettiğini vurguladı. Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Olay geçmiştir. Türkiye'de hayat normale dönmüştür ve gerek ekonomik göstergeler gerek piyasa gerek ticari hayat aynen hiçbir kesintiye uğramadan devam etmektedir. Bu menfur olaydan dolayı hiçbir ülkeyle dış ilişkilerimizde, ekonomik ilişkilerimizde en ufak bir sarsıntı olmadı, en ufak bir tereddüt yaşanmadı. Demokrasimiz, siyasi kurumlarımız, devlet kurumlarımız hiçbir kesintiye uğramadan normal faaliyetlerini sürdürdüler. Bu durum gelişmiş demokrasinin, oturmuş siyasi kültür ve kurumların, güven ve istikrar içindeki büyük Türkiye'nin bir göstergesidir"

"OLAY YÜZDE YÜZ KONTROL ALTINDADIR"
Kamudaki açığa alınmalar üzerinden askeri darbe girişimi sonrası hükümetin nasıl bir yol haritası izleyeceği sorulan Yıldırım, "Olay tabiatıyla yüzde yüz kontrol altındadır. Hükümet; siyasi irade, millet iradesini koruyacaktır. Hayat normale döndü. Vatandaşlar işinde gücünde. Herkes çalışıyor gündüz, akşam da ne olur ne olmaz diye demokrasi bayramına katılmayı ihmal etmiyor. Bu vatandaşlarımızın kendi tercihidir. Bunun için de teşekkür ediyoruz. Bu darbeyi önleyen gerçek kahramanlar aziz Türk milletidir. Onların iradesi, onların kararlılığı darbecilerin cesaretini kırmıştır. Tankın karşısında halkın gücü galip gelmiştir. Ancak bütün bunlar yapıldıktan sonra 'Aman olan oldu, bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ HAKKINDA KEHANETE BAŞLADI"
'Türkiye'de borsa açılmayacak', 'Faizler fırlayacak', 'Kur rayından çıkacak' yönündeki iddialara yanıt veren Başbakan Yıldırım, "Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca katlanacaktır. Yaptığımız budur. Aksi halde vatandaşlarımızın işiyle gücüyle normal yaşamıyla ekonomik faaliyetleriyle seyahatleriyle alakalı bir sorun yoktur. Zaten pazartesi piyasalar açıldığında göstergelerden de bunu bütün dünya gördü. 'Türkiye'de borsa açılmayacak, faizler fırlayacak, kur rayından çıkacak' diye yenilenler, mağlup olanlar başka alanlarda Türkiye'nin geleceği hakkında kehanete başladı. Bunların hepsi çöktü" diye konuştu. 

"ADALET GEREĞİNİ YAPACAK"
Askeri darbe girişiminde bulunanlar hakkında adaletin gereğini yapacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Türkiye büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar da sonucunu gördüler ve sonucuna da katlanacaklar. Bu işten kaçış yok. Merhamet sahibiyiz ama merhamet ancak ve ancak hak edene karşıdır. Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havandan bombalar yağdırana merhamet yok. Burada adalet var. Adalet her şeyin ölçüsüdür. Adalet gereğini yapacaktır. Bir daha sittin sene böyle bir işe kalkışılmayacağı kanaati toplumda yerleşecek. Türkiye geçmiş asrın yöntemleriyle yön verilecek bir ülke olmaktan çoktan çıkmıştır" DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.