HAYAT BİR PENCERE

 “Sular hep aktı geçti, kurudu vakti geçti, nice han nice sultan, tahtı bıraktı geçti, dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti  “ Mevlana. Sonunun ne olacağı belli olmayan çok zor günlerle sınav halindeyiz ülke olarak. Düşündüğü nü dile getirmek, kaleme almanın bile suç olduğu ülkemde durmak bile suç son günlerde!!

Yaşam bir su gibidir. Ne zaman nerede olacağına neler, yaşayacağına sen karar veremiyorsun. Ne yaparsan yap su akıp yatağını buluyor. Bilende bilmeyende konuşuyor son zamanlar da. Şaşkınlık diz boyu yaşanılanlar karşısında. Hepimizin yol haritası atalarımızın sözleri değil midir? Şimdiler de google amcaya soruyor herkes anında cevap hazır. Bütün gün evde bilgisayar başında gençlere sözüm yok anladık ki; Onlarda öyle olmadıklarını gösterdiler son günlerde ki yaşanan olaylar karşısında. Hemcinslerime sözüm! Günceli sanaldan takip edip, gerçek duyguların beş duyu ile olacağını unutup söylenilecek sözün yerini, zamanını ve muhatabını unutabiliyor çok rahatlıkla kalp kırabiliyorlar. Üstada sormuşlar; Kırılan kalp yine sever mi? Üstat da evet demiş. Adam: Peki demiş üstadım, “ siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? “ Üstat da cevap vermiş: “ Peki sen hiç bardak kırıldı diye, su içmekten vazgeçtin mi? “  Necip Fazıl KISAKÜREK. Hayat yapmakla tekerrürden ibaret değil midir? Önemli olan yanlışları, hataları eleyerek devam etmektir. Yaşamak bile sanal oldu artık. Ruhunuzdaki ikinci kişilik sanal ortamda ortaya çıkmıyor mu? Yanınızda iken dile getiremediğiniz duyguları yazarak daha iyi ifade etmez misiniz? Bazıları ise yazdığında muhatabını en yükseklere çıkartmaz mı? Asla gerçek olmayan, söylediği tutkulu sözleri ile kendini kandırmaz mı?

“Tebessüm bedavadır; vereni üzmez alanı mutlu eder” Şems-İ Tebrizi. Yüzünüzün güldüğü güzel günler geçirmeniz dileğimle sevgimle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR