Havza’ya Yoğun İlgi

Havza’ya Yoğun İlgi
Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerinde Havza’ya Yoğun İlgi

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri sona erdi. Tanıtım Günlerinde Havza standı yoğun ilgi gördü

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) İstanbul’daki Samsunluları bir araya getirdi.  Yoğun katılımın yaşandığı tanıtım günleri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’inde katıldığı kapanış programı ile sona erdi.Yenikapı’da düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri kapsamında açılan stantlarda Samsun yöresine özgü ürünler ve lezzetler sergilendi.  22- 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen tanıtım günlerine Havza’nın yanı sıra tüm ilçe belediyeleri katıldılar.Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerinin son güne kadar yoğun ilgi gören Havza Belediyesine ait standı birçok kişi ziyaret etti. Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerine katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz bu tür organizasyonları önemsediklerini belirterek; “SAMKON yönetimine ilimizin ve ilçemizin tanıtıma vermiş olduklar katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. Burada hem buradaki hemşerilerimizle bir araya gelip, hem de ilçemizin tanıtımı yaptık. Amacımız buraya katılarak ilçemizin tanınırlığını arttırmak hem de bu vesileyle buraya katılan insanlarla Havzanın ülkemiz içerisindeki yeri ve önemini gündeme getirmek. Havza ülkemizin kurtuluş savaşının ilk kıvılcımın çakıldığı, ilk teşkilatın yapıldığı, ilk cesaretin gösterildiği, ülkesini ve milletini seven insanların yaşadığı bir şehirdir. Herkesi Gazi Mustafa Atatürk’ün şifa bulduğu kaplıcalarımıza bekliyoruz.” dedi.SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş İstanbul’da büyük bir Samsun potansiyeli olduğunu belirterek “İstanbul ortalamasında Samsun nüfusu beşinci sırada yer almakta. Dolayısıyla İstanbul’da çok büyük bir potansiyelimiz var. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) bünyesinde her yıl Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerini düzenliyoruz. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda da bu sene ilk kez düzenledik. Bu sene bizim için çok heyecanlı çünkü artık kapalı alanlara sığmıyoruz açık alanlar bizim için büyük önem arz ediyor.” dedi.Konuşmanın ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’ plaket takdim edildi.Havza Belediye Başkanı Murat İkiz daha sonra Havza standını ziyarete gelen misafirler ile yakından ilgilendi.Havza Belediyesi standını gezen Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın ile de yakından ilgilenen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; Aydın’a Havza kaplıcaları, tarihi ve kültürü hakkında bilgiler vererek uzun süre sohbet ettiler.Ziyaret sonunda Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Havza Belediye Başkanı İkiz ise Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın’ın hukuk fakültesinden arkadaşı olduğunu belirterek; “ Okuldan arkadaşım olan Sayın Aydın ile bu vesile ile bir araya gelmek bizleri mutlu etti.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.