HAVZALILARA ZİYARET

HAVZALILARA ZİYARET
CHP Samsun İl Başkanı Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

 

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz ve İl yönetim kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Nimet Baş, Alican Akdağ, Mustafa Güngör ve Hatice Özer ile birlikte, Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. 

"HAVZANIN BUNDAN ZARARI BÜYÜKTÜR"
Dernek Başkanı Yahya Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akcagöz, Havza’nın milli mücadele dönemindeki önemine değinerek, ” Mustafa Kemal’in ifadesi ile, ilk cüreti, il cesareti gösteren sizlersiniz. Bu onura nail olmak, Mustafa Kemal’in taltifine mazhar olmak Havza için büyük bir gurur vesilesidir. Havza, milli mücadele için sadece bir geçiş noktası değildir. Havza’da Mustafa Kemal’in çok gizli toplantılar gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bu toplantılarda alınan kararlar sonucunda Amasya, Sivas ve Erzurum Kongresi’nin temellerinin atıldığı muhakkaktır. Bugün, Havza Atatürk evinin tanıtımının çok iyi yapıldığını düşünmüyorum. Samsun’a gelen her yerli ve yabancı turistin mutlaka Havza’ya yönlendirilmesi gerekiyor. Belediyelerin ve Turizm müdürlüğünün çalışmalarının bu anlamda yetersiz olduğunu görüyorum. Havza’nın bundan zararı büyüktür. “ dedi. 

"TURİZME KATKISI BÜYÜK"
Havza’nın doğal kaynakları ile de hem karadenizin hem de Türkiye’nin gözde yaşam alanlarından  biri olduğunu dile getiren Tufan Akcagöz, “ Kaplıca kenti olmak her ilçeye nasip olmaz. Bu doğal kaynağın, termal turizme katkısı büyük. Bu nedenle, Havza kaplıcalarının tanıtımının daha çok yapılması, kentin ekonomisine de büyük oranda katkı sağlayacaktır.” dedi. Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden , Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt, “Çabamız, Havzamızı ve Havza kültürünü tüm Türkiye’ye tanıtmak. Yöresel değerlerimizi muhafaza etmek. Bunun için çalışıyoruz. Havza için çalışan her kimse biz onun yanındayız. Ziyaretiniz için derneğimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.