Havzalılar Geleneksel Tirit Gecesi Düzenlendi

Havzalılar Geleneksel Tirit Gecesi Düzenlendi
Atakum ilçesinde Havza Belediyesi, Atakum Belediyesi, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği ve 25 Mayıs Havzalılar Derneği tarafından geleneksel tirit gecesi düzenlendi.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen Tirit Gecesi yapılan konuşmalar ile başladı.
Gecede ilk olarak 25 Mayıs Havzalılar Derneği Başkanı Osman Teber ile Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Harun Savaş birer selamlama konuşması yaptılar. Teber yaşanan terör olayları ve şehitlerden ötürü programdan eğlence kısmının çıkarıldığını belirtti.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, artık gelenekselleşen tirit gecelerinin bu yıl on üçüncüsünü düzenledikler belirterek; “Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Esas olan birlik beraberlik kardeşlik. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler tirit yaparak sorunlarını konuşurlar, sohbet ederlermiş. Şimdi ise dostluk bahanesi. Bu yıl içerisinde yine İstanbul’da, Ankara’da, Kapaklı’da tirit gecelerimiz düzenlendi. Havza'nın tanıtımı için çalışıyoruz ve çalışacağız. Bu yıl buruk bir program oldu. Yaşanan terör olayları ve şehitlerimiz nedeni ile programımızın eğlence kısmını iptal ettik. Bu vesile ile  tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.”  dedi. 
Gecede Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’da birer konuşma yaptı.
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ise bu tür gecelerin birlik ve beraberliğin pekişmesi için önemli olduğunu belirterek; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günleri yaşıyoruz.  Ciddi bir terör kuşatması altında ülkemiz. Bunu görmemiz lazım. Dolayısı ile ülkemizi kısır siyasi çekişmelerin dışında ülkemizin bekası için, varlığı için, birliği için hep birlikte olmak, tek yürek olmak çok önemli.  Sonuç evet çıkabilir hayır çıkabilir. Hangi karar çıkarsa milletimizin kararıdır. Milletimizin kararı da başımızın üzerinedir. Sonucun hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.” Dedi.
CHP Milletvekili Kemal Zeybek ise bir kazanda pişen yemeği sadece ailenin paylaşacağını belirterek; “Bizde büyük bir aileyiz. Bu geceler birlik ve beraberliğimizi pekiştirirken bu geleneklerimizin yaşatılması ve gençlerimize öğretilmesine de vesile.” Dedi.
Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt ise Samsunlular için tiridin eski günleri hatırlatan bir geleneksel lezzet olduğunu belirterek; “ Ama İstanbul’da, Ankara’da yaşayanlar için Havzalının, Kavaklının, Asarcıklının bir araya gelme yemeği oldu. Bizim çocuklarımız tirit denildiği zaman bu dolu dolu salonları ve muhabbetleri hatırlayacak.” Dedi. 
Konuşmaların ardından Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından tirit kazanının açılmasıyla tirit servinse başladı.
Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezindeki geceye MHP Grup Başkanvekili Erhan Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Hadi Uyar, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler ve çok sayıda Havza’lı katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.