Havza'da Toplumdaki Şiddet Olayları Protesto Edildi

Havza'da Toplumdaki Şiddet Olayları Protesto Edildi
Son günlerde üst üste yaşanan kadına karşı şiddet ve İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerle yaşanan kavgada hayatını kaybeden ...

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Samsun'un Havza ilçesinde protesto yürüyüşü yapıldı.

Havza’da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla son günlerde üst üste yaşanan kadına karşı şiddet ve İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi protesto edildi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi önünden Mehmetçik Meydanına kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi Başkanı Mehmet Emin İnan tarafından yapılan basın açıklamasında, son günlerde ülkede kadına karşı şiddetin tırmandığı ve üniversitelerde şiddet olaylarının arttığına dikkat çekildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi genç kızımız Özgecan Aslan’ın cesedi, maalesef Çamalan mevkiinde yakılmış olarak bulunmuştur. Bırakınız bir masumun yakılarak katledilmesini, suçluların dahi ateşle cezalandırılması sadece ve sadece Cenab-ı Allah’a mahsustur. Bu aşağılık cinayet, kadına şiddetin ve tecavüz vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Kadının şahsiyetinin hiçe sayıldığı ve bir mal gibi algılandığı alt kültürler ile bir teşhir nesnesi olarak algılandığı popüler kültür arasında sıkışmış Türk kadını, siyasi ve iktisadi olarak var olma mücadelesi verirken, çoğu zaman gözden kaçırdığımız yaşam mücadeleleri ise bunlar gibi bir takım aşağılık sefillerce noktalanmaktadır. Başka Özgecan’lar katledilmesin, başka ana-babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken tüm tedbirler alınmalıdır. Özgecan, Kübra, Hüsne ve Fırat kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Suçluların bir an önce adalet önünde hesap vererek, vicdanlardaki insanlık isyanının da sükût bulacağını ümit ediyorum."

Konuşmaların ardından şiddet olaylarında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve helva dağıtıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.