Havza'da Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı

Havza'da Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı
Havza Belediyesi ve Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı Havza’da gerçekleştirildi

Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs'da Havza'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Havza Belediyesi ve Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı Ancere Termal Otel’de düzenledi.
İstişare toplantısı yenilen yemeğin ardından HADEF Karadeniz Bölgesi Başkanı Ahmet Güngör’ün yapmış olduğu açılış konuşmanın ardından başladı.
İstanbul Samsun Dernekleri Federasyonu (İSDEF) Onursal Başkanı Fikret Bıyık yapmış olduğu konuşmada toplantıda gerçek Havza sevdalılarının buluştuğunu belirterek; “ Burada iki lokma yemek yemek için değil, Havza için bir aradayız. Havzamız o kadar sahipsizdi ki 8 yıllık mücadele sonunda HADEF’i kurduk. Havza için Karadeniz’in kapısı diyoruz; yıllarca Karadeniz’in açılmayan arka kapısı gibi idik. Belediye Başkanımız kendisinden Allah razı olsun yapmış olduğu çalışmalar ile Havza’yı bir numara yaptık kendisi ile gurur duyuyoruz. Bizlerde gurbette HADEF’i kurduk. Gayemiz gurbetteki hemşerilerimize faydalı olmak, oradaki faydayı da Havzamıza getirmek.” Dedi.
İSDEF Genel Başkanı Bahri Gökmen ise yaşanan bu birlikteliğin kalıcı olması temennisinde bulundu.
HADEF Genel Başkanı Enver Şahin ise yapmış olduğu konuşmada HADEF’in çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “ Bu birliktelik özlenen fakat geç kalmış bir birliktelik. Allah’ımıza şükürler olsun. Bu birlikteliği sağladık. İnşallah ilçemiz adına daha güzel işler yapmak için bundan sonra daha sıkı ilişkiler içerisinde olacağız. Bu birlikteliğin sağlamasında büyük emeği olan Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz’e teşekkür ederim.” Dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’de yapmış olduğu konuşmada 12 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek; “ Bu süre zarfında nerede bir Havzalı var bizler yanına gittik. Ülkenin doğusunda batısında, hatta yurtdışında Havzalıları bulduk ve çeşitli programlar düzenledik. Şuan Havza’da 43 bin Havzalı yaşıyor. Dışarıda ise 150 bin Havzalı var. 50 bin Havzalı ile 150 bin Havzalıyı buluşturmamız lazım. Havza her gün göç veriyor. İşsizlikten dolayı ekonomik kayba uğruyor. Bunun çaresi dışarıdaki Havzalılar ile işbirliği yapmak. Havza için iki çıkış noktası var bunlardan birincisi sağlık ve termal turizm inşallah bu yıl 5 yıldızlı bir otelimizin temelini atacağız. Ama bu tek başına yeterli değil.  İkincisi ise organize sanayi.” Dedi.
HADEF’in Türkiye’de tek Havza Dernekler Federasyonu olduğunu belirten İkiz; “ Birçok hemşeri derneğimiz var. Tüm derneklerimiz bu tek çatı altında buluşmalı ve daha güçlü olmalıyız. Artık güçlü olma zamanı. Birde HAYSİAD yani Havza Yatırımcı Sanayici ve İşadamları Derneğinin kurulması gerekmekte. Organize sanayimiz bitiyor. Buralara yatırımcılar lazım. HADEF ve HAYSİAD çatıları altında organize olduğumuz zaman ilçemizde bir çok sorunu elbirliği ile çözeriz. Bu yıl ilkinin düzenlediğimiz istişare toplantımıza katımlınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise oluşan birliktelik tablosundan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek; “İnşallah bundan sonraki süreçte gurbette bulunan ne kadar sivil toplum kuruluşumuz var ise bulundukları yerlerde tek tek hepsini ziyaret edeceğim.” Dedi.
Toplantının görüş ve öneriler bölümünde söz alan Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Erol Demir ise HADEF’in katkıları ile Küçükçekmece ve Havzanın kardeş belediye olduğunu belirterek; “ Burada bizler bir tohum ektik toprağa. İnşallah ekmiş olduğumuz bu kardeşlik ve birliktelik tohumu yedi yeren buğday tanesi gibi bereketli olur.” Dedi.
Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ise ilçenin kalkınması için termal turizm ve organize sanayi kadar tarımında önemli olduğunu belirterek; “Tarım ve çiftçinin kalkınması ilçenin kalkınmasının temeli olacaktır. Göçün önlenmesi tarımsal faaliyetinde artmasına etken olacaktır.” Dedi.
İstişare toplantısına CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İstanbul Samsun Dernekleri Federasyonu (İSDEF) Onursal Başkanı Fikret Bıyık, İSDEF Genel Başkanı Bahri Gökmen, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Erol Demir, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa, Tekirdağ ve Havza'da faaliyet gösteren hemşeri dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.