Havza'da Sağlık Konferansı

Havza'da Sağlık Konferansı
Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Havza'da sağlık konferansı

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'Şeker'e kalıcı ve etkin tedavi

Büyük Anadolu Hastanesi bilgilendirmeye devam ediyor

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği "Sağlık Konferansları"nın bir yenisi Havza'da yapıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk bilinciyle, bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirdiği ’Sağlık Konferansları’nın bir yenisini daha Havza ilçesinde gerçekleştirdi. 

Havza Belediyesi'nin katkılarıyla Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen konferansta Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Al, Tip 2 diyabet tedavisinde metabolik cerrahi (Tip 2 Şeker Hastalığı Ameliyatı) konulu konuşmasını yaptı.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi'nin Laparoskopik Metabolik Cerrahi'de (Tip 2 Şeker Hastalığı Ameliyatı) Tip 2 Şeker Hastalığı'nda kalıcı ve etkin tedavi sağladığını ifade eden Op. Dr. Muzaffer Al, ayrıca katılımcıların sorularına da yanıt verdi.

Samsun’dan tüm Türkiye’ye hatta yurt dışındaki şeker hastalarına umut olduklarını anlatan bundan da büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Opr. Dr. Muzaffer Al, "Metabolik Cerrahi yöntemi ile hastanemiz de Tip 2 şeker hastalığında önemli başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Yaptığımız operasyonla ilgili olarak gerekli bilgileri gittiğimiz yerlerde anlatıyoruz. Sizlerden ricamız gittiğiniz yerlerde bu konuştuklarımızı bunları anlatın. Tip 2 diyabet yani şeker hastalığının bir tedavisinin olduğunu bununda yurt dışında, İstanbul'da, Ankara'da değil Samsunumuz da yapıldığından söz edin" dedi.

Şeker hastalığının vücutta tüm organları etkilediğini ve  sinsi şekilde ilerlediğini sözlerine ekleyen Opr. Dr. Muzaffer Al, "Şeker hastalığı ve neden olduğu problemleri çözmek için daha fazla ilaç ve tedavi uygulanmasına neden olmakta ve giderek artan sağlık harcamaları ise ülkelerin ekonomisine büyük yük getirmektedir. Şeker hastalığı mutlaka komplikasyonlar gelişmeden tedavi edilmelidir. Şeker hastalığı birçok hastalığa ve organ hasarına neden olmaktadır.

Şeker hastalığı tıbbi adıyla diyabet; pankreasın ürettiği insülin yetersizliği yada insülinin dokular tarafından kullanılamamasından kaynaklanır. 

Böylelikle insülin olmayınca hücreler şekeri kullanamaz. Kandaki şeker miktarı artar ve çok artması ise dokulara zarar verir. Zamanla diyabet genelde kötüye giderek pankreas tarafından üretilen insülin miktarı çarpıcı şekilde azalır. Metabolik cerrahisindeki başarılar ve gelişmeler tip 2 diyabetin tedavisi için büyük umut olmuştur. Ameliyatlar tamamen kapalı (laparoskopik) yapılmaktadır. Bu ameliyatlar tip 2 şeker hastalığının tedavisinde ilaçlardan daha etkilidir  ve hasta kullandığı ilaçları ve insülini bırakmaktadır." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.