HAVZA'DA PROTOKOL İMZALANDI

HAVZA'DA PROTOKOL İMZALANDI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı ile Havza Belediye Başkanlığı arasında geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaşma işlemlerine ilişkin protokol imzalandı

SGK ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile kamu idarelerinin işverenlerinden biri olan Havza Belediye Başkanlığı arasında sigortalılara işveren tarafından istirahatlı oldukları dönemde ödenecek iş göremezlik ödeneklerinin işverenin SGK'na olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlardan mahsup edilmesine ilişkin protokol Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ünal Kaya arasında protokol imzalandı.
İmzalanan protokol öncesi Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, SGK İlkadım Merkez Müdürü Murat Tokgöz ve Havza Merkez Müdürü Canan Kesici, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile bir süre makamında görüştüler.
Ziyarette Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Ünal Kaya SGK çalışmaları Hakkında Başkan İkiz’e bilgiler verdi.
Ziyaretin sonunda Havza Belediye Meclis Toplantı Salonunda SGK ve Havza Belediye Başkanlığı arasında sigortalılara işveren tarafından istirahatlı oldukları dönemde ödenecek iş göremezlik ödeneklerinin işverenin SGK'na olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlardan mahsup edilmesine ilişkin protokol Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Ünal Kaya arasında protokol imzalandı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Ünal Kaya protokol ile ilgiler bilgiler verdi. Kaya protokolün amacının, İşveren tarafından iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sigortalılara ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinin zaman, işgücü ve emek kaybına yol açmayacak şekilde SGK hesabına sigortalıya zamanında ödenmesini sağlamak ve yine 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa ve SGK’nın ikincil mevzuatına uygun olarak SGK adına İşveren tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinin İşverenin SGK’ya olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlarından mahsup edilmesini veya istisnai durumlarda iadesini sağlamak. Temennimiz toplu iş sözleşmesi yapan tüm işyerleri ile bu protokolü imzalayarak vatandaşlarımızın kuruma gelmeden geçici iş göremezlik ödeneklerini almasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu, hızla gelişen teknolojik alt yapısıyla birlikte hizmetlerini vatandaşların ayağına götürmek ve sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını son hızıyla sürdürmektedir. İnanıyorum ki bu protokol ile Havza Belediyemiz de rahat bir nefes alacak.” dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise protokolün belediye çalışanlarına ve belediyeye büyük kolalıklar sağladığına değinerek; “ İmzaladığımız protokol ile belediyemiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında olan işlemlerde de büyük bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum, Sosyal Güvenlik Kurumuna sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokol Sosyal Güvenlik Kurumuzu ve Belediyemize hayırlı olsun.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.