Havza'da Nöbet Devam Ediyor

Havza'da Nöbet Devam Ediyor
Havza'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler devam ediyor

Yüzlerce Havzalı Demokrasi Nöbeti için Kevser Cami önünde sabahlıyor. Demokrasi nöbetine destek için haza’ya gelen Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş; “ Bu Milet ekmeğini böler, parasını böler ama vatanını bölmez. Darbe yapmak için hesap yapmışlar çarşıya darbe yapmaya çıkmışlar. Evde ki hesap çarşıya uymadı. Darbe hesapları sokaklara uymadı. Darbe yapmaya giderken bu halk onlara darbe yaptı.” Dedi.
 Havza’da Demokrasi nöbetine destek veren Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş yapmış olduğu konuşmada birlerinin demokrasi nöbetini tutanlarının sayılarının azalacağını beklediğini ifade ederek; “Her gün sayımız artarak demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Mesele ülke olunca, devlet olunca, istiklal ve istikbal olunca insanımız uyku, açlık ve yorgunluk bilmez. Bu Milet hatır şinas millettir. Bu millet ekmeğini böler, parasını böler ama vatanını bölmez.  25 Mayıs tarihinde Havza nasıl Atatürk’e sahip çıktıysa bu günde bir kez daha destan yazdınız.  Darbe yapmak için hesap yapmışlar çarşıya darbe yapmaya çıkmışlar. Evde ki hesap çarşıya uymadı. Darbe hesapları sokaklara uymadı. Darbe yapmaya giderken bu halk onlara darbe yaptı. 1960’da darbe yapanlar milli iradeye, Meclis ruhuna saldırsalar bile, Meclisin bedenine saldıramadılar. 12 Eylül cuntaları Meclisi bombalamadılar, 28 Şubat darbecileri Meclise dokunmadılar, ama hiçbir darbede insanının üzerine milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba atılmadı.  Ama canice, alçakça, pervasızca bir saldırı gerçekleşti ki, millet iradesinin tecelli ettiği Meclisin ruhunu aldılar. Darbeler iyi değildir ama kendi içinde bir şerefi vardır. Bunların darbesi de kendisi de şerefsizdir. Kendi halkına ateş eden, meclisini bombalayan hain terör örgütüne mensup asker kılığına bürünmüş bu eli kanlı katiller; karşısında, vatanına ve milletine bağlı güvenlik güçlerini ve bu milletin gözü kara kahraman evlatlarını buldu. Demokrasi nöbetine, vatan savunmasına omuz omuza devam ediyoruz. Gündüz işimizde, gücümüz de, akşam ise demokrasi nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz.  Sıkı yönetim ilan edildi. Bu halk için değil devlet kendine sıkı yönetim ilan etti. Bu paralelcileri devletin içinden  bir an evvel temizlemek için. Kalleş girişime göğüs geren milletimize bir kez daha teşekkür ederken, bu alçak saldırıda canını vatanı için feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Rabbim onlardan razı olsun.” dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz “15 Temmuz’dan bu yana her akşam Kevser Cami önünde vatandaşlarımızla birlikte nöbetteyiz. Hep birlikte meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte paralel yapı ile mücadelemiz daha hızlı ve yoğun şekilde devam edecek.” diye konuştu.
Köktaş, daha sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve nöbet tutan vatandaşlar ile sohbet etti.
Köktaş’a Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan eşlik ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.