HAVZA'DA KURBAN TEDBİRLERİ

HAVZA'DA KURBAN TEDBİRLERİ
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Kurban Bayramı öncesi ve sonrası için Havza Belediyesi tarafından bir dizi tedbir alındığını bildirdi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yapmış olduğu açıklamada Havza Belediyesi tarafından bayram öncesi ve bayram sonrası için Zabıt ve Temizlik İşleri Müdürlükleri olmak üzere ilgili birimlerde görevlendirmeler yapıldığını belirtti. Yapılan görevlendirmeler neticesinde Temizlik Hizmetler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bayram öncesi ve bayram boyunca kurbanlık pazarında denetimlere başladı. Havza Belediye Başkanı  Sebahattin Özdemir İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları kapsamında bir dizi tedbir alındığını “ Havza Belediye Başkanlığını olarak halkımızın rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirlerimiz aldık. Zabıta Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde ilçemizin temizliği ve halkımızın rahatı için her türlü çalışma planı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce bayram boyunca görevinin başında olacak ve çalışmalarına devam edecek. Halkımızdan ricamız hem çevre hem de kendi sağlığımız için kesmiş oldukları kurbanların kullanılmayan atıklarını gelişi güzel atmamalarıdır. Halkımızın yaklaşan Kurban Bayramlarını şimdiden kutlarım.” dedi.

kurban-1.jpg

Özdemir zabıta ekiplerinin bayrama öncesi ve bayram tatili boyunca görevlerinin başında olduğu belirtilerek; “Kurbanlarını kendi imkanları ile kesen vatandaşların dini ve hijyenik şartlara uyarak hayvana eziyet vermeden kesmek kaydıyla serbest olduğu belirtilerek kurban atıkları, hastalıklı organları sokağa atılmayacağı, kedi köpek gibi hayvanlar tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülmesi gerekte.  Hayvan pazarımız bayramın ikinci güne kadar açık. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından veteriner hekimimiz tarafından da kurbanlık alanlara yardımcı olunmakta. Bunların yanı sıra zabıta ilçeye dışarıdan gelen misafirlere her konuda yardımcı olacaklar.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.