Havza'da Hıdırellez Şenliği

Havza'da Hıdırellez Şenliği
Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Samut Dede Hıdırellez Şenliği yoğun ilgi gördü.

Havza'ya Bağlı Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkisinde kutlanan festivale, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şeyhler Mahallesi Muhtarı Kadir Dalak, Samut Dede Festivalinin 450 yıllık bir gelenek olduğuna değinerek, "Bu geleneğimizin yaşatılmasında desteği olanlara teşekkür ederim." dedi.
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise Samut Dede Festivali'nin Havza ve Kavak’ın ortak değeri olduğunu belirterek, "İnşallah bu ortak değerlerimiz olan festivale elimizden gelen desteği vereceğiz. Yaklaşık 450 yıllık geçmişi olan geleneği yaşatmak için emek götsen herkese teşekkür ederim." dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise "Şenliğimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Köklü bir geçmişi olan festivalimizi en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Tüm halkımızı 25 Mayıs Festivallerimize davet ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardında şenlik yapılan güreş ağalığı ihalesi, güreşler ve çeşitli yarışmalar ile devam etti.
Güreş ağalığını ise 10 bin liraya Aslan Cengiz aldı.
Güreşte dereceye giren güreşçilere ödülleri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Mahalle Muhtarı Kadir Dalak tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.