HAVZA'DA GERİ DÖNÜŞÜM DÜZENLEMESİ

HAVZA'DA GERİ DÖNÜŞÜM DÜZENLEMESİ
Havza belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma ile geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için araç parkına ait eski lastikler ile çevre düzenlemesi yapılıyor.

Havza belediyesi tarafından kullanılan hizmet araçlarının artık kullanılmaz hale gelen ve depolarda atıl vaziyette bulunan eskimiş lastikleri halkta geri dönüşüm konusuna dikkat çekmek amacı ile boyanarak park, bahçe ve çevre düzenlemelerinde kullanılıyor.Yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta 50 kadar eski lastik farklı renklere boyanarak belediye binası önünde, 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı ile İnönü Mahallesi Ankara Samsun Karayolu üst geçidi çevre düzenlemelerinde kullanıldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış oldukları çalışmanın asıl amacının vatandaşlarda geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirterek; “Geri dönüşüm ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması için çok önemli bir konu. Belediye olarak bu konuda elimizden gelen hassasiyeti göstermekteyiz. Eski ve kullanılmaz hale gelen bir çok materyal çevre kirliliğine yol amaçlanmakta. Geri dönüşüm ile bu materyaller hem çevre korunmasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamakta. Yapılan bu çalışma ile atölyemizde biriken eski lastikleri değerlendirerek bir taraftan da çevreyi güzelleştiriyoruz ve halkımıza geri dönüşüm bilincini oluşturamaya çalışıyoruz. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.