HAVZA'DA FESTVİVAL COŞKUSU

HAVZA'DA FESTVİVAL COŞKUSU
Bu yıl 26.’sı düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali dün başladı.

"ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER OLACAK"
Havza’da her yıl kutlanan ve bu yıl 26.’sı düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali dün festival yürüyüşü ile başladı. Bu yıl 4 gün  sürecek festival yine renkli görüntülere sahne olacak.
Bu yıl festival programı ise şu şekilde 22 Mayıs Cuma İlk Kıvılcım Anıtı Önünden Başlayan Festival yürüyüşü,  Folklor Gösterisi, akşam halk konseri. 23 Mayıs Cumartesi Yayla Şenliklerinin Başlaması Yayla Ateşinin Yakılması, Atatürk Havza ve Kaplıcalar ve Halk Konseri.

"PANEL DÜZENLEYECEĞİZ"
24 Mayıs Pazar; Yayla Şenlikleri, Buzağı Yarışması, Halk Koşusu, Motorlu Bisiklet Gösterisi, At Yarışları ve Cirit, Konser 25 Mayıs Pazartesi Karedeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Muzaffer Tahmaz Engelliler Okulu açılışı, Resmi Törenler, fener alayı. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise: “Geçen yıl tüm ülkemizi yasa boğan maden faciası sonrası festivalimizi almış olduğumuz bir karar ile iptal etmiştik. Bu yıl 26´ncısını düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davet ediyoruz. Bu yıl festival programı kapsamında Atatürk, Havza ve Kaplıcalar konulu birde bilimsel panel düzenleyeceğiz.  Bu vesile ile faciada hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine de bir kez daha başsağlığı diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.