Havza'da dernek temsilcileri bir araya geldi

Havza'da dernek temsilcileri bir araya geldi
Samsun'un Havza ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bir araya geldi.

İlçedeki bir tesiste bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, "Güçlü Havza için işbirliği" konulu toplantıda ilçenin gelişmesi için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, herkesin ortak paydasının Havza olduğunu belirterek, "İlçe, devam eden ve organize sanayi bölgesinde başlayacak yatırımlar ile tam bir cazibe noktası olacak. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler bu sürece nasıl katkıda bulunuruz, bunun için neler yapabiliriz, bunları tespit edip yol haritası çıkarmalıyız." dedi.

Havza Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Genel Başkanı Fikret Bıyık da derneklerinin birlik ve beraberlik içinde Havza'ya değer katmayı amaçladığını anlatarak, ilçenin gelişmesi için ellerinden gelen gayreti göstererek her türlü işbirliğinde olacaklarını söyledi.

Sınırlı Sorumlu Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük ise ilçenin gelişimi için her türlü işbirliğine katkı vereceklerine işaret ederek, "Bizler toplumun büyük kesiminin temsilcileri olarak potansiyeli harekete geçirdiğimizde Havza'nın çok hızlı gelişim sürecine gireceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç de ilçede en büyük sorunun göç olduğuna dikkati çekerek, "İşsizlik nedeniyle gençlerimiz ilçede ve mahallelerimizde durmayıp göç ediyor. Bu da en çok tarımsal üretimi etkiliyor. Bunun nedeni de kırsal mahallelerde genç nüfusun kalmaması. Havza için elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Toplantının sonunda, bu tür toplantıların daha geniş kapsamlı olarak tekrarlanması kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.