Havza Ziraat Odasından hastalık uyarısı

Havza Ziraat Odasından hastalık uyarısı
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç yapmış olduğu açıklamada hayvan trafiğinin artışından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için alıcıların ve satıcıların dikkatli olmasını istedi.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç yapmış olduğu açıklamada Kurban Bayramı öncesi hayvan trafiğinde yoğunluk yaşandığını belirterek; “Şuan hayvan trafiği iyice hızlandı. Kurban Bayramı nedeni ile birçok hayvan el değiştiriyor. Bu trafik yaşanabilecek salgın hastalıklara zemin sağlamakta. Bu riskin ortadan kalkması için hem alıcıya, hem satıcıya hem de bizlere önemli görevler düşmekte. Alıcılar aldıkları hayvanların muhakkak veteriner sağlık raporu ile büyükbaş hayvanlar için pasaport,  küçükbaş hayvanlar için nakil belgesini istemesi gerekli. Ayrıca küpesi bulunmayan hayvanları almamaları önemli. Kontrolsüz hayvan trafiği neticesinde istenmeyen salgın hastalıklar ile karşılama olasılığı oldukça fazla. Yine kurban pazarlarında görevli veterinerlerimizin pazarlara giren hayvanların bu belgelerini kontrol etmeleri de hastalık riskini azaltmakta önemli bir faktör.” Dedi.

Genç açıklamasında damızlık vasfı olan hayvanların kesim yasağı ile ilgili olarak da; “ Bu iyi bir uygulama. Pazarlarda görevli arkadaşlarımız damızlık vasfını koruyan dişi sığırların kurbanlık olarak kesilmemesi için hassasiyet ile görev yapması çok önemli. Fakat burada üreticiyi zarara uğratacak uygulamalara gitmemek gerekli. Bu uygulama ile damızlık vasfını kaybetmemiş fakat et verimi düşük ırklar üreticiyi zarara uğratmakta. Bunların göz önüne alınması gerekiyor. Burada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, görevli veteriner ve zabıta ile diğer ilgili kurumlara önemli görevler düşmekte. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve çiftçilerimizin kurban bayramını kutlarım.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.