HAVZA NÖBETTE!

HAVZA NÖBETTE!
Havza ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı'nda tutulan demokrasi nöbeti sona erdi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbetin ikinci akşamında Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz konulu alüminyum folyo kabartma ve Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından kara kalem resim sergisi açıldı.Açılan sergiyi Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer katılımcılar gezdiler.Gece boyunca ilahileri söylendi ve 15 Temmuz konulu sine vizyon gösterileri yapıldı.Nöbet boyunca Havza Belediyesi, Türk Kızılayı Havza Şubesi ve bazı esnaflar tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.Havza Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımında Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman Türkiye’nin farklı renkler ve tatlar ile bir araya gelen bir bütün olduğunu belirterek; “Bu bütünlüğü bozmak için o gece ellerinden geleni yaptılar.  Allah ve bu aziz millet onlara izin vermedi. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz kıyamete kadar devam edecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda burada nöbetlere katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” Dedi. 
Aşure dağıtımı sonrası gençler ile sohbet eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise gençlere çok çalışmalarını tavsiye ederek; “Bu ülke hepimizin. Yarın bu ülkeye sizler şekil vereceksiniz. Ülkemizin daha iyi yarınları olması için şimdiden çok çalışmalısınız. Çanakkale, Kurtul Savaş, terörle mücadele ve 15 Temmuz gecesi şehit düşenler sizlerin yarınları için canlarından vazgeçtiler. Sizleri karanlığa sürüklemek isteyen hainlere karşı uyanık olmak zorundayız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler versin.” Dedi.Nöbet Havza İlçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitler için yapılan dua ile sona erdi.Programa, Havza Garnizon Komutan Vekili Personel Başçavuş Hüseyin Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kayhaoğlu, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.