Havza Belediyesine MÜFETTİŞ GELDİ

Havza Belediyesine  MÜFETTİŞ GELDİ
Dün itibarı ile İçişleri Bakanlığı müfettişi Havza Belediyesi’ndeki soruşturmalara başlamış durumda

                             Havza Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberlerin ardından;  MÜFETTİŞ GELDİ                               

    Geçtiğimiz ay Havza Belediyesi’nde yaşanan bazı olaylarla ilgili “AĞIR İDDİALAR”  başlığı ile yaptığımız haberlerin FETÖ İle ilgili kısmında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/26307 dosya no’lu soruşturma başlatırken, diğer iddialarla ilgili de İçişleri Bakanlığı müfettiş gönderdi. 

                      BİRÇOK İDDİA VAR

       Havza Belediye Başkanı Murat İkiz hakkında başlatılan soruşturmada Metro Holding’e sattığı otogarla ilgili meclisten direk kendisine satış yetkisi aldığı ancak yasa gereği Belediye Meclisi satış yetkisini Belediye Encümeni’ne verebileceği, Belediye Başkanı’na satış yetkisi veremeyeceği, yapılan ihalede yap işlet devret modelinin uygulanmadığı, direk arsanın satışının yapıldığı, satılan arsaların üzerinde yapılacak binaların işletme hakkının süresiz olarak verilmesinin Devlet İhale Kanunu’na aykırı olduğu iddiaları bulunmakta. Ayrıca işletme ile ilgili meclis kararı bulunmadığı, işletme ile ilgili herhangi bir bedel alınmadığı ve Belediye’nin büyük ekonomik kaybı olduğu iddiaları söz konusu. İçişleri Bakanlığı Müfettişi yapacağı teftiş sonucunda Metro Holding’e satılan arsalarda ve üzerinde yapılan binalarda işletme hakkının yasa gereği belli bir dönemle sınırlandırılmadığını tespit etmesi halinde Murat İkiz ve diğer yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilecek.

 

                SASKİ’YE DEVREDİLEN BORÇLAR DA VAR

      Havza Belediye Başkanı Murat İkiz hakkında hazırlanan ve içişleri Bakanlığı’na gönderilen dosyada Bütünşehir Yasası’nın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)’ne devredilen 37 milyonluk borcun gerçeği yansıtmadığı, şişirme faturalarla yükseltildiği bu faturaların incelenerek kamu zararının ortadan kaldırılması ve ilgililerden tahsil edilmesi iddialarının incelendiği öğrenildi. Ahmet Ufuk ERKAN

 

manset-(3)-001.jpg

 

manset-(4)-001.jpgmanset-(5).jpgmanset-(6).jpg

 

manset-(8).jpgmanset-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.