Hava Değişimlerine Dikkat !

Hava Değişimlerine Dikkat !
Ani hava değişimlerine 'dikkat' uyarısı

DENİZLİ Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Ertürk, havada yaşanan ani değişimlerin bağışıklık sistemini zayıflattığını ve soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artışlar yaşandığını söyledi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Ertürk, mevsimsel hava değişimlerinin birçok hastalığı beraberinde getirdiğini ve bu hastalıklardan korunmak için de beslenme düzenine özen gösterilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Havada yaşanan ısı değişikliği ile birlikte soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kalp ve akciğer hastalıkları gibi mevcut hastalıkların görülme sıklığının arttığını ifade eden Ertürk, "Soğuk havalarla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek için A,B,C,D ve E vitaminleri ile bazı minerallerin vücuda alınması gerekiyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. Vücudu zararlı maddelere karşı koruyan ve bakterilere karşı savaşan C vitaminin tüketilmesine soğuk havalarda çok dikkate edilmelidir. Özelikle portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayacak antioksidanlara da ihtiyaç vardır. Süt, yoğurt, yumurta, patates, kabak, havuç, ıspanak gibi A vitamini özelliği olan yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. E vitamini özelliği bulunan mısır, yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel sıvı yağlar da bağışıklık sisteminin artmasına yardımcı olacaktır" dedi. 

Ertürk, hastalıklardan korunmak için doktor tavsiyesi olmadan hastaların antibiyotik, ağrı kesici, vitamin ve mineral tabletlerini kullandığını ve bu durumun yanlış olduğunu da söyledi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.