HATİPOĞLU HAVZA'DA

HATİPOĞLU HAVZA'DA
Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Havza ‘da sevenleri ile biraraya geldi.

Havza Belediyesi tarafından kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlediği  "El Metin" konferansına konuşmacı olarak katılan Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sevenleriyle buluştu.
Havza Belediysi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam,AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ile müdürleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konferansta Hz. Muhammed’in hayatından örnekler ile müslüman nasıl olur ve nasıl yaşar konularında katılımcılara bilgiler verdi.
Cahiliyle döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi konusuna değinen Nihat Hatipoğlu, “Peygamber Efendimizin dünyaya hiçbir şey getirmemiş olsa bile kız çocuklarının diri diri gömülmesine müsaade etmemesi insanlık tarihine geçen en önemli konudur. ‘Müslüman iyi evde oturmaz, iyi yemek yemez, müslüman okumaz’ böyle bir şey yok. Bizi hep böyle kandırdılar Müslüman okuyacak, çalışacak ve en güzeli hayatı yaşayacak.” dedi.
Hatipoğlu; “Hz. Muhammed sadece bir Peygamberin adı değil zulme karşı duran, tabuları yıkan, ahlak ve merhametin adıdır. Bugün İsla coğrafyasında ‘Allahu Ekber’ diyerek bir birlerni öldürüyor müslümanlar. Bunuda batının verdiği silahlar ile yapıyorlar. Ülkemizde de 15 Temmuz’da yapmaya kalktılar bunu. Allah’a şükür halkımız izin vermedi. İslam coğrafyasını değiştirmek istiyorlar. Müslümanlar bir ve beraber olduğu sürece bunu yapamayacaklar.”  dedi.
Konfernasın Hatipoğlu tarafından okunan okunan dua ile sona erdi.
Program sonunda  bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz belediyenin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlenen konfernasa katılımlarından ötürü Nihat Hatipoğlu’na ve gelen herkese teşekkür ederek; “İnşallah Sayın Hatipoğlu’nu tekrar Havza’ya bekliyoruz. Bizlere engin bilgileri ile muhteşem bir gece yaşatan Sayın Hatipoğlu’na ve bizleri bu gece yalnız bırakmayan Havzalı hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ederim.”dedi.
 İkiz, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na plaket ve semaver hediye etdilirken, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir tarafından da çiçek takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.