HATA KİMDE?

HATA KİMDE?
DENGE Gazetemizin Samsun Valiliği ile ilgili "Randevu Skandalı" manşetimiz gündemden düşmüyor.

Gazetemize gelen telefon ve fakslar, internet sitesine gelen yorumlar bizi desteklediği gibi, Valilik Özel Kalemi'nin neden böyle davrandığı sorgulanıyor.

Samsun'a yeni tayin edilen Vali İbrahim Şahin'e "Şehrimize hoş geldin, görevin hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmak için randevu talebinde bulunmuş ve verilen tarih ve saatte Valilik Makamı Özel Kalemi'nde saati saatine bulunmamıza rağmen, verilen saatden yarım saat önce hâlâ sırada bekleyenler olduğunu ancak bu bekleyenlerin Valiliğin emrinde olan Kurum ve Kuruluşların Yetkilileri olması nedeniyle bizim 'Gazetemizin Sahibi Adnan Bahadır ve Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Hazinedar' randevu saatinde Vali Bey'le görüştürülmemiz gerekirken, bu kişilerin Vali Bey'le görüştürülmesi bizi incitmiş ve oradan ayrılmıştık.

Gazetemizin Manşetine taşıdığımız bu Skandal olay, okurlarımız tarafından tarafsız bir gözle değerlendirilerek, "Gazeteci Vali'nin emrinde olan kişi değil ki bekletilsin, Müdür'müş, Amir'miş tabii ki onlar bekleyecek" sözleriyle, hem telefonla, hem faks çekilerek ve hem de Gazetemizin İnternet Sitesi(www.dengegazetesi.com.tr"ndeki haber kuşağında yayımlanan manşet ve Bahadır'ın köşe yazısına yorum göndererek desteklerini sürdürmektedirler.

Olay, bir oldu-bitti gibi gözükse de öyle değil! Yorum gönderen okuyucularımızdan İ. K. rumuzlu bir okuyucu, yorumunun bir yerinde,"Özel bir görüşme yapılıyorsa, Cumhurbaşkanı, Başbakan veya Bakan'la konuştuğu için kimse Vali'ye kızamaz. Ama aksini düşünmek, Vali galiba Adnan Bey'i memuru sanmış olacak ki, ne de olsa bekler, diye düşünmüştür" diye anlamlı ve olayı özetleyen bir yorumda bulunarak tavrımızın haklılığını ortaya koymuştur.

Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'nün görevleri 14 madde halinde belirtilmiş olup, 5'inci maddede şöyle diyor: "5)Valinin ziyaret,davet, randevu ve programlarının yazışmalarını yapmak, takibi ve koordinasyonunu sağlamak" Bu maddeye göre acaba koordinasyon sağlanmış mıdır? 1990 yılından bu yana Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Gülsen Aksakal, bu dönem içerisinde yeni Vali İbrahim Şahin'de dahil olmak üzere 10 Vali ile çalışmış, tecrübeli, deneyimli, sevecen bir Müdire Hanım. Bu tecrübesine rağmen böyle bir hata yapılabilir mi? Yapılan bu hatanın müsebbibi eğer G.Aksakal ise, 14 yıl az bir süre değil, yorulmuştur, bıkmıştır. Daha başka hatalar da yapabilir ve emeklilik zamanı gelmiş demektir. Yok eğer hata Özel Kalem Müdürü'nde değilse, değilse orasını artık Sayın Valimiz değerlendirir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum