HASTANE YÖNETİMLERİYLE İLGİLİ KAMUOYU BEKLENTİ İÇERİSİNDE

HASTANE YÖNETİMLERİYLE İLGİLİ KAMUOYU BEKLENTİ İÇERİSİNDE
Pandemi nedeniyle uzun zamandan beri sözleşmeleri yenilenemeyen sağlık yöneticileriyle ilgili ilk gelişme geçtiğimiz hafta il Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Oruç’un atanması ile gerçekleştirilmişti. Önümüzdeki günlerde de hastane başhekimlikleri ve yöneticilerinin atamalarının yapılması beklenmekte..

Gerek pandemi döneminde gerekse normal zamanlarda Hastanelerde yaşanan sıkıntılar hem kamuoyu tarafından bilinmekte hem de gazetemiz tarafından defalarca haber yapılmıştı. Kamuoyu bu olumsuzluklara neden olan Başhekim, Müdür ve Başhemşire bazındaki yöneticilerin değiştirilmesi yönünde beklenti içerisine girmiş durumda.  

768678678-001.jpg

İŞİYLE DEĞİL SİYASETLE UĞRAŞANLAR AYIKLANMALI
Yaşanan pandemi nedeniyle son iki yılın en önemli kurumu haline gelmiş olan Sağlık Bakanlığı ve Hastane yönetimlerinde yaşanan olumsuz gelişmeler vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Bazı hastane yöneticilerinin işleriyle değil siyasetle ve yapılacak atamalarla ilgili ellerinde listelerle dolaşmaları sağlık camiasının rahatsız olmasına neden olmuştu. Bu tür idarecilerin mutlaka ayıklanarak siyasetle değil, işiyle uğraşan idarecilerin atanması yönünde kamuoyu ve sağlık camiası beklenti içerisine girmiş durumda.

AMİRLERİYLE UĞRAŞAN DEĞİL İŞİNİ YAPAN BAŞHEKİMLER
Hastane Başhekimliklerine yapılacak atamalarda amirleriyle kavgalı, onların koltuklarında gözü olup, sürekli sorun çıkaran değil,  işini yapan, vatandaşın derdiyle ilgilenen, amirleriyle iletişimde uyumlu olan kişilerin Başhekim ve idareci olmaları kamuoyunun ve sağlık camiasının beklentisi haline gelmiş durumda. Geçmişte hastalarla sorun yaşayan ve vatandaşın memnun olmadığı Başhekim ve idarecilerin sistem dışı bırakılması bir zaruret olarak değerlendirilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.