Hastane inşaatı 2 yılda bitecekti, 7 yıldır bitmedi

Hastane inşaatı 2 yılda bitecekti, 7 yıldır bitmedi
SAMSUN'da yapımı 2008 yılında başlayan ve 2 yılda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 60 yataklı AMATEM inşaatı, 7 yıldır bitirilemedi.

30 milyon 515 bin liraya TOKİ tarafından ihale edilen inşaat, yüklenici firma tarafından bitirilemeyince sözleşmesi feshedildi. Yüzde 90'ı tamamlanan hastanenin ihalesi 3 Eylül'de yeniden yapılacak.

Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi'nde bölge hastanesi konumunda bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin kapasitesini yükseltmek amacıyla yeni bir yer yapılması kararlaştırıldı. İlkadım İlçesi Barış Bulvarı Kadıköy Mahallesi'nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de içinde yer aldığı eski havaalanı alanına Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile AMATEM yapılması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale yapıldı. 20 Şubat 2008 tarihinde 30 milyon 515 TL'ye yapılan ihalenin ardından 2 Nisan 2008 tarihinde inşaat başladı. İhaleyi alan firmanın 18 Eylül 2010 tarihinde inşaatı bitirip hastaneyi teslim etmesi gerekti. Firmaya çeşitli tarihlerde süre uzatımları verilmesine rağmen firma inşaatı tamamlayamadı. 

7 yıldır tamamlanamayan hastane inşaatı için yeniden ihaleye çıkalacağı belirtildi.

Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, yüklenici firmanın sözleşmesinin TOKİ tarafından feshedilmesi nedeniyle inşaatın tamamlanması için ikmal ihalesine çıkıldığını, ancak gerekli kriterlerin sağlanamaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini belirterek, "İşin ikmal ihalesi 3 Eylül tarihinde tekrar yapılacaktır. İşin süresinin aşılması ana yüklenici olan firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesinden kaynaklı olup çözüm için yeniden ihaleye çıkılmıştır. İhalenin ardından inşaatın kaldığı yerden devam etmesi planlanmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum