HASTALARA KARANFİL VE ÇİKOLATA

HASTALARA KARANFİL VE ÇİKOLATA
SAMSUN'da 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte kanser hastalarına karanfil verilip, çikolata ikram edildi.

Samsun'da 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Radyoterapi Ünitesi’nde etkinlik düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehel ortak basın açıklaması yaptı. 

Kanserin, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada bulunduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, "Kanserler yüksek oranda ölüme neden olması yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavideki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanserin tedavisinden daha önemli olan şey kanserden korunma ve erken teşhistir. Sigara, dengesiz beslenme, obezite ve kontrolsüz olarak güneş ışınlarına maruziyet kansere neden olan faktörlerin yüzde 90’ını oluşturmaktadır. Kanserden korunmak kanser tedavisinden her zaman daha kolay ve daha ucuzdur. Kanserin erken teşhisi de çok önemlidir. Toplumdaki alışılagelmiş kanaatin tersine erken teşhis konduğu takdirde bütünüyle tedavi edilebilir bir hastalıktır" dedi. Basın açıklaması sonrasında kemoterapi gören kanser hastalarının yanına gidilerek karanfil verilip, çikolata ikram edildi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.