HASRETİZ ŞAMPİYONLUKLARA...

HASRETİZ ŞAMPİYONLUKLARA...
Yılport Samsunspor, 29. haftanın en kritik mücadelesinde lider Keçiörengücü ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir fırsatı kaçırdı ve ikili averajı da rakibine verdi.

Seçimler dolayısıyla verilen aranın ardından lider Keçiörengücü'nden koltuğu devralmak için çıktığı mücadelede İlyas Kubilay Yavuz'un 10.dakikada kaydettiği golle öne geçen Yılport Samsunspor, ilk devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda rakip Keçiörengücü'nün baskılı oyununa direnç gösteremeyen kırmızı-beyazlı ekip dakika 57'de Burak Aydın'ın golüne engel olamayınca sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

11-018.jpg

Maç sonunda Keçiörengücü 64 puanla liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, Ankara ekibini 62 puanla takip eden Yılport Samsunspor, bitime 5 maç kala şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.

RUHSUZ MÜCADELE
Yılport Samsunspor, Ankara deplasmanında hem Keçiörengücü'nden rövanşı almak hem de liderlik koltuğunu devralmak için sahaya çıktı ama dakikalar ilerledikçe futbolcular üzerindeki uyuşukluk ve ruhsuz mücadele taraftarları çileden çıkardı. Erken gelen golle avantaj yakalayan Yılport Samsunspor, golden sonra adeta silik bir görüntü çizerek rakibi maça kendi elleriyle ortak etti. 

13-015.jpg

SORUN NEREDE?
Yılport Samsunspor maçı kazanması halinde liderlik koltuğuna oturacaktı ve bitime beş hafta kala ipleri eline alacaktı. Hafta boyunca antrenmanlarda oldukça neşeli bir görüntü çizen kırmızı-beyazlı futbolcular, maçın ilk çeyreğinden sonra sahada tel tel döküldü. Orta sahayı rakip Keçiörengücü'ne teslim eden Yılport Samsunspor, ikinci yarıda tamamen etkisiz ve uyuşuk bir futbol ortaya koydu. Berabere biten maç sonrası sosyal medyada kırmızı-beyaz renklere gönül veren taraftarlarca, "Şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl olur da böylesine erkenden pes edip, ruhsuz bir oyun ortaya koyar?" sorusu soruldu. 

10-011.jpg

KRİTİK PAZAR
Arıtısıyla eksisiyle bu maçı geride bırakan Yılport Samsunspor, pazar günü şampiyonluk yolundaki bir diğer rakibi Sarıyer'i konuk edecek. Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve teknik heyetin ne yapıp edip futbolcuları bu maça fiziksel ve mental olarak hazırlaması gerekiyor. Umutlarını son beş haftaya taşıyan taraftarların, kalan maçlarda bir puan kaybına daha tahammülü kalmamış durumda. 

19.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

10’uncu dakikada Yılport Samsunspor’un geliştirdiği ani atakta Ramazan’ın ceza sahasına yerden yaptığı ortada topla buluşan İlyas Kubilay Yavuz’un yerden vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

20’nci dakikada Keçiörengücü’nün kazandığı serbest vuruşta Erdi’nin indirdiği topta Hakan’ın kaleye çektiği şut az farkla üstten auta çıktı.

28’inci dakikada ani gelişen Yılport Samsunspor atağında Erhan Şentürk ile verkaç yapan İlyas Kubilay’ın vuruşunda kaleci topu kornere çıkarttı.

41’inci dakikada Abdulkadir Korkut’un köşe vuruşunda topa iyi yükselen Süleyman’ın kafa vuruşunda kaleci Ahmet Altın topu kurtardı.

57’nci dakikada Uğur’un ceza sahasına yerden yaptığı ortada topla buluşan Burak’ın yerden vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

76’ncı dakikada Abdulkadir Özgen’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.

90’ıncı dakikada İlyas Kubilay’ın pasıyla buluşan Enes İslam’ın yerden şutunda kaleci Metin topu kurtardı.

Yılport Samsunspor, deplasmanda Keçiörengücü takımını ile 1-1 kaldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.