HAMSİNİN FİYATI DÜŞECEK

HAMSİNİN FİYATI DÜŞECEK
Sezonunun açılmasıyla birlikte Samsun'da balık tezgahları şenlendi. Samsun'da en çok tercih edilen ve sofraların vazgeçilmezi arasıda olan hamsinin kilo fiyatı 5 TL'den satışa sunuluyor.

Balıkçılar tarafından hava soğudukça fiyatın düşeceği tahmin ediliyor.

Bu yıl Palamut balığından yüksek beklenti içerisinde olan balıkçılar yeterli verim alamadı. Hamsinin birkaç gündür fazla sayıda çıkıyor olması balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçılar kilosu 5 liradan satılan hamsinin ilerleyen zamanlarda düşeceğini söylerken, diğer balık çeşitlerinin de denizin soğumasıyla beraber daha fazla bulunmasının beklendiğini kaydetti.
 
"VATANDAŞ BALIĞA DOYACAK"

Hamsinin bu yıl çok olacağını düşünen balıkçılar Samsunluların hamsiye tam anlamıyla doyacağını belirttiler. Palamutun bekledikleri kadar olmadığını fakat hamsinin çok çıkacağını düşünen balıkçı Hüseyin Çakal, "Samsun'da hamsi 3-4 gündür fazla bir şekilde çıkmaya başladı. Kilosu 5 lira olan hamsi fiyatının ilerleyen zamanlarda bolluğun artmasıyla beraber yarı yarıya düşeceğini tahmin ediyoruz. Balıkların daha fazla çıkması için havaların biraz daha soğuması gerekiyor. Havalar soğuduğunda artan balık miktarından dolayı Samsunlu vatandaşımız bu sene balığa doyacaktır." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.