HAMİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI

HAMİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI
İlginç seyahat bilgileri veren Prontotour blog, hamilelerin seyahate çıkmadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekiyor…

Hamilelik döneminde seyahat etmenin zorluğu tatilinizi işkence haline getirebilir. Alacağınız bazı tedbirlerle sağlıklı ve güvenli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Prontotour rehberlerinin deneyimlerinden yola çıkarak hazırlanan blog Prontotour, hamilelik döneminde tatile çıkmak isteyen seyahat severlere faydalı ipuçları veriyor. İşte hamilelerin seyahate çıkarken dikkat etmesi gereken unsurlar;  

SAĞLIK KONTROLÜ

Her kadın gebelik sürecini farklı geçirdiği için seyahatin riskli olup olmayacağı kararı doktora aittir. Bu yüzden seyahate çıkmadan önce mutlaka doktora danışıp yolculuk sırasında karşılaşılabilecek rahatsızlıkların önlenmesi için tavsiye almak gerekiyor.

Seyahat planlaması yapılırken gidilecek bölgelerde sağlık tesislerinin ulaşılabilir durumda olduğundan emin olunmalı ve şartlarının elverişli olup olmadığı da araştırılmalıdır. Özellikle uzun süreli yolculuklarda risklerden uzak, sorunsuz bir seyahat için alınması gereken sağlık tedbirleri ihmal edilmemelidir.

UÇUŞ SIRASINDA

Bazı havayolu işletmeleri hamilelere özel seyahat kısıtlamaları koymaktadırlar. Bu kısıtlamalar havayolları şirketlerine ve uçuş mesafesinin uzunluğuna göre farklılıklar göstermektedir.

Birçok havayolu şirketi hamileliğin 28. Ve 35. haftaları arasında yapılacak yolculuklar için doktordan alınacak ‘’uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur’’ raporu istemekte. Ancak, alınacak raporun tarihi bir haftadan daha eski olmamalıdır. 36. hafta ve sonrası için ise hamilelerin uçakla seyahatlerine birçok havayolu şirketi izin vermemektedir. Uçuş esnasında bol sıvı tüketilmeli ve emniyet kemerinin takılması gerekiyor. Uzun yolculuklarda hareketsizlik nedeniyle bacaklarda oluşabilecek kan dolaşım bozukluklarını önlemek amacıyla uçak içerisinde uygun aralıklarla kısa yürüyüşler yapılabilir.

YİYECEK VE İÇECEK

Seyahat sırasında olası mide yanması şikayetlerini önlemek amacıyla atıştırmalık aperatifler bulundurmak gerekirken, gaz yapıcı gıdalardan kaçınmak gerekiyor. Seyahatler, farklı ülkelerin sahip olduğu yiyecek ve içecek türlerini denemek için de bir fırsattır. Ancak gıda zehirlenmelerini önlemek amacıyla sağlıklı olduğundan emin olmadığınız, açıkta satılan yiyecek ve içeceklere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Kalacağınız otellerin ve gittiğiniz restoranların mutfaklarının güvenilir olduğundan emin olun.

AKTİVİTELER

Tatillerde kendinizi fazla yormamaya özen göstererek kendiniz için uygun olacak aktivitelere yönelmelisiniz. Özellikle yürüyüş ve yüzme en uygun aktiviteler arasında yer alıyor. Ancak hamilelikte girilecek havuz ve deniz sularının temiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Havuz yerine denize girmek ise hamilelikte sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır. Yüzme sırasında fazla yorulmamaya özen gösterilmeli, kramp girme olasılıklarına karşı tek başına suya girmekten ve boyu aşan yerlerde yüzmekten kaçınılmalıdır.

Doktorlar özellikle hamilelik sırasında fazla güneşte kalmamayı öneriyorlar. Yaz tatillerinde cilt hastalıklarına karşı koruyucu bir önlem olarak yüksek koruyucu faktörlü krem kullanabilirsiniz. Plajlarda su kaybının fazla olabileceği göz önüne alındığında sık sık su tüketmek sorunsuz bir tatil açısından faydalı oluyor.

GİYİM

Uçak yolculuğu sırasında kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler giyilmelidir. Uzun süreli yolculuklarda kan akışını kolaylaştırmak amacıyla doktorunuza danışarak varis çorabı tavsiyesi alabilirsiniz. Yaz tatillerinde cildi bir takım olumsuzluklardan koruyacak açık renkli kıyafetler tercih edilmeli sentetik olmayan kumaşlardan imal edilen kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Vücudu rahatsız etmeyen, hamileler için üretilmiş mayolar tercih edilmelidir. Altı yüzden fazla içeriğiyle http://blog.prontotour.com/ , birbirinden ilginç seyahat bilgileri vermeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.