Halkın seçtiğini bırak! Halk düşürsün.

Anayasa mahkemesi tarafından açılan ve sabırsızlıkla beklenen AK Parti hakkında “laiklik karşıtı ve dine dayalı bir rejim” suçlamasıyla açılan kapatmayla ilgili dava;
AKP"yi kapatmayarak ancak, halkın da arzu etmediği bir şekilde, ağır şartlar içeren bir ihtar şekline dönüştürerek kararını verdi.
Davanın açılışından itibaren geçen süreç içerisinde, Anayasa mahkemesini etki altına alacak söz ve davranışta bulunarak bir demokrasi ayıbı işleyenleri ise, bu halk unutmayacaktır.
Demokratik ve hukuk düzenin korunmasında, bu dava sonucu ile zaman kazanan ve bir daha böyle bir dava ile karşılaşmak istemeyen sayın anayasa mahkemesi başkanı Haşim kılıç"ın siyasilerimize verdiği mesaj da göz ardı edilmemelidir.
Ülkemizin dinamikleri ve siyasiler; Anayasada parti kapatmanın yeniden düzenlenmesine ve sivil bir anayasa yapımına hız vermelidirler.
Demokrasi ve insan hakları çerçevesinde ülke ve milletimiz açısından bir siyasi partiyi iş başına getiren halk, yine iş başından uzaklaştırmasını da bilir.
Halkı; Anarşi Terör ve etnik bölücülüğe kışkırtarak, ülke düzenini bozan, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden siyasi oluşum içindeki partiler, suçu sabit olunduğunda, kanun ve yasalar nezdinde kapatılmalı, böyle oluşum içinde yer alanlar, yasada belirtilen cezalara çarptırılmalıdır.
Demokrasinin gereği; Hiç bir güç ve kuvvet, halkın iradesine ipotek koyamamalıdır.

Büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün;
”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Cumhuriyet en faziletli yönetim şeklidir derken,
Demokrasinin kazancı ve tarihin altın sayfalarına geçen bu sözler asla unutulmamalıdır.
Bu dava sonucu itibari ile artık siyasi partiler, halkın oyuyla iktidara gelineceğini ve yine halkın oylarıyla iktidarlarını kaybedeceklerini hatırdan çıkarmamalıdırlar.
İhtilal ve darbe heveslisi çetecilerin, mafya ile işbirliği yapan siyasiler ve bu buna benzer insanların önü kesilmelidir.
Bu dava; son parti kapatma davası olarak tarihin tozlu raflarında yerini almalıdır.
Demokrasiye inanıp halka güvenmenin, insan hak ve hukukuna saygıyı hedef almanın tam zamanıdır.
Ülkesi ve milleti için, vatanı bayrağı ve toprağı için, hiçbir fedakârlıktan çekinmeyip uğruna canını feda eden bu aziz milletimiz;

Halkın din ve vicdan hürriyetine saygılı, sosyal ve kültürel alanda yaşanabilir bir Türkiye"yi; insanca yaşamayı, saygı sevgi ve her türlü fedakârlığı ziyadesiyle hak etmiştir.
Yeniden ve daha zinde, birlik beraberlik ve kardeşlik türkülerinin, ülkemin bir başından diğer başına yankılanması dileğiyle…
Saygı ve sevgiyle esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR