HALKA ANLATILACAK

HALKA ANLATILACAK
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, anayasa değişikliği teklifini halka anlatacaklarını, nihai kararı milletin vereceğini söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri başladı. Görüşmelerin ilk gününde anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 338 milletvekilinin gizli oyuyla kabul edildi.

Görüşmelerin ilk gününde yapılan oylamaya 480 milletvekili katıldığını belirten Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Oylamada 338 milletvekilinin oyuyla teklifin maddelerine geçilmesi kabul edildi.134 milletvekili teklifin maddelerine geçilmesine ret oyu verirken, 2 milletvekili çekimser, 5 milletvekili boş, 1 milletvekili de geçersiz oy kullandı. HDP’li milletvekilleri ise oylamaya katılmadığını söyledi.”Milletvekili Hasan Basri Kurt, “CHP ve HDP, grup önerileri ve anayasaya aykırılık önergeleri vererek görüşmelerin geciktirilmesi için uğraşsa da, biz Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte tüm Ak Parti milletvekilleri olarak genel kurul çalışmalarına katılarak teklifimizi milletimizin onayına önüne getirmek için çalışacağız. Biz bu anayasa değişikliği teklifini referandumla milletin önüne getirmek istedikçe, CHP ve HDP milletten kaçırmak için uğraşıyor” dedi."Bu anayasa değişikliğiyle siyasi istikrar, güçlü iktidar, güçlü yasama, etkin denetim, hızlı karar alma ve uygulamanın, ülkemizin ve milletimizin güçlü geleceğinin temelleri atılmaktadır." diyen Kurt, “Bizim dileğimiz , Anayasa değişikliklerini milletin hakemliğine götürmektir. Millet kararını versin ve onun kararına hep birlikte saygı duyalım." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.