HALK OTOBÜSLERİNE YAKIT DESTEĞİ

HALK OTOBÜSLERİNE YAKIT DESTEĞİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu alan Özel Halk Otobüslerine yakıt desteği verecek.

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında geçen Mart ayında yayımladığı genelge ile kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başlayan Özel Halk Otobüsleri için Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Hem yolcu kapasitelerinin düşmesi hem de 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmalarının kısıtlanması nedeniyle gelirleri azalan Özel Halk Otobüsleri’ne yakıt desteği verilmesi kararlaştırıldı.

whatsapp-image-2020-05-26-at-12-35-06.jpeg

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu taşıma hizmeti veren 106 otobüs için yakıt desteği verecek. Zorlu sürecin esnaf tarafından en az hasarla atlatılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizden ruhsat alarak veya hat kiralayarak toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüslerimize, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz yürütülebilmesi için yakıt desteği vereceğiz. Bugünleri el birliği ile atlatacağız” dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.