HALI SAHALARA ÖZGÜRLÜK 

Stadyumlar büyüdü, futbol sahaları güzelleşti, tesisler çoğaldı ama bir türlü futbolu yönetenler bir adım ileri gidemedi...

Hani futbolda 'kasap' diye tabir ettiğimiz oyuncular vardı, bunlara son zamanlarda 'kasap' yöneticiler eklendi... Bu aralar TFF'nin ne övünülecek yanı var ne de tutulacak dalı var...

Özerk yapı dedik, baskı altında kalmazlar dedik, Avrupa'da örnekleri var en azından onları inceleyip öyle karar alırlar dedik, futbol kazanır dedik ama olmadı. Yanlış kararlar  alıp sonra da bu kararları iptal ediyorlar.

İstisnalar kaideyi bozmaz. Futbolu yönetenlerin içinde mükemmel beyinli insanlar var ama  onlar da yetmiyor. Amatör futbol sezonları sonlandı, halı sahalar kapandı. Amatör kulüplerin altyapı faliyetleri ve idmanları durduruldu. 

Kulüplerin altyapılarında birbirinden yetenekli çoçuklarımız var, bunlar tam beş aydır top oynamıyor, idman yapamıyor. Gelişmekte olan bu çoçuklar kaybolmak üzere ve uçuruma sürükleniyorlar. Bunları kim düşünecek ve elini taşın altına koyacak bekliyoruz.

Piknik alanları serbest. Deniz serbest. Seyahat ve tatil serbest. AVM, çarşı pazar serbest ama takım oyunları yasak... Benim şahsi görüşüm; bir an önce bu yanlış karardan dönülsün. Bu dönüş de nasıl olur? Getirilen kurallar açıklanır, bunlara ek olarak temizlik ve hijyen kuralları da eklenir . Önlemini alan halı sahalara özgürlük gelir.

Bu halı sahalardan rızıklarını kazanan binlerce insan var . Dört aydan beri evlerine ekmek götüremiyorlar. Bu kardeşlerimiz şu anda çok zor durumdalar. Ayrıca bu sahalardan maddi  gelir olarak finansman sağlayan kulüplerimiz var ve onlar da çok zor durumdalar. Buradan yetkililere sesleniyorum;  Sayın Valim, Sayın Bakanım, Sayın Milletvekillerim; bu konuya bir el atın mutlaka bir çözüm yolu vardır. 

Gelelim Yılport Samsunspor'umuza...

Kurumsallaşma rayında işler yolunda, gönderilecek futbolcular belirlendi ve teşekkür edip yollar ayrıldı. Transfer konusunda taraftarlarımız hiç acele etmesin, ince eleyip sık dokuyorlar. İlk etapta iç transferler bitecek sonra belirlenen futbolcu havuzundan yerli ve yabancı futbolcu bombaları patlayacak.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR