HALEP ORADA İSE ARŞIN BURADA

HALEP ORADA İSE ARŞIN BURADA

Önceki gece yaşadığımız sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Hak'tan rahmet dileyerek bugünkü yazıma başlamak istiyorum. Bu tür afetlerde kimseyi suçlamak doğru olmadığı kanaatindeyim, alt yapınız ne kadar sağlam olursa olsun, afetin karşısında yapabilecek şey olmuyor. Mert ırmağının dolup taştığını düşünecek olur isek olayın boyutunu rahatlıkla tahmin edebiliriz. Burada eleştirilmesi gereken konu TOKİ'nin bina yaptığı alanlarda arsa maliyetini düşürebilmek için dere yataklarına bina yapmasıdır.

Bazı yerlerde dereye o kadar yakın kısımlarda binalar yapılmış ki aklınız şaşar, geçtiğimiz hafta iki, üç günlüğüne Trabzon'a gitmiştim, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın kendi köyünün dibinde Taşhanpazarı Beldesinde tam derenin içerisinde yapılan konut, lise inşaatlarını görünce aklım şaştı. Canik bölgesindeki TOKİ konutları oradaki konutlardan birkaç metre yüksekte olmasına rağmen yaşanan felakette can kaybı olmuş ise orada yaşanacak bir felaketten çok daha büyük felaket yaşanabilir. Umarım bu yaşananlardan ders alınır da gereken önlemler alınır.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle İl Özel idaresinde yaşanan olayların belgelerini açıklamamız gündemin ikinci maddesine düşmesine rağmen dün akşam saat 20.30 da samsunweb.tv'de yaptığım açıklamaları izlediğinizde olayların birilerinin anlattığı gibi mi, yoksa açıkladığım belgelerdeki dudak uçuklatan rakamlar mı olduğunu rahatlıkla göreceksiniz. Gündem değiştirmek isteyen veya olayların gerçek boyutunun öğrenilmesini istemeyen bazı uyanıklar olayları nasıl çarpıttığını rahatlıkla göreceğiniz bu açıklamaları mutlaka çok iyi analiz ederek seyretmenizi tavsiye ederim.

Biz kimsenin düşmanı olmadığımız gibi, kimseye düşmanlık yapmak için haber veya yayın yapmayız. Bizim düşmanlığımız yanlış işleredir, yanlışı yapan kim olursa olsun asla affetmeyiz. İki arkadaşımıza ödenen yüklü miktardaki paraların nasıl ödendiğini ve yapılan işlerin ne kadar doğru yapıldığını siz takdir edebilirsiniz. Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 90. Yıldönümü programı çerçevesinde yapılan ödemeler dudak uçuklatacak boyutta. İşin enteresan yanı bu işler iki arkadaşımız olmasaymış kime yaptırılacakmış çok merak ediyorum.

Ajanda mı yapılacak, fuarlara stand mı kiralanacak, stıcker mi yapılacak, bayrak direği mi dikilecek, rozet mi alınacak ya haberexsen, FMD Danışmanlık, Markaevi Ajansı yapacak veya Yaşam Ajans, Nokta Ajans yapacak, bunlardan başka bu şehirde bu işi yapacak kimse yok mu derseniz onu yetkililere sormanız gerekiyor, zira biz dersek bize art niyetli damgasını vurabilirler ama siz onlara sorarsanız onlar daha sağlıklı cevap verebilirler. (Ne cevap vereceklerini ben de çok merak ediyorum) ama ne kadar inandırıcı olurlar ona da siz değerli okurlarımız karar versin.

Elimde yaklaşık olarak beş adet dosya mevcut, bu dosyalarda 2009-2012 yılları arasında İl Özel İdaresinde yapılan ödemeler mevcut, arkadaşlarımız bu evrakları nereden aldığımı çok merak ettiklerini tahmin edebiliyorum ancak arkadaşlara tavsiyem o evrakları benim nereden aldığımı merak edinceye kadar bu işleri kim neden ve nasıl yapmış ve hesabını nasıl vereceğini düşünmeleridir. Yaklaşık bir aydır bu evrakları açıklayacağımı yazdım, söyledim onlar benim blöf yaptığımı, elimde belge olmadığını zannettiler.

Önceki günkü yazımda da belirttiğim gibi ben bir işe başlar isem onu bitirmeden yakasını bırakmam, bir ay önce bu işlerin bu noktaya geleceğini ısrarla söylemiş olmama rağmen muhatapları konuyla ilgili benimle görüşmek yerine sürekli olarak olayları ört bas etmenin ve etrafa korku yayarak evrakları bizden saklayabileceklerini düşündüler ama ne kadar yanıldıklarını şimdi anladıklarını düşünüyorum. Ben bu güne kadar ne söylemiş isem yaptım, bazı şeylere belli bir dönem ara vermiş isem muhataplarına mühlet verip, onların düzelmelerine imkan tanımaktır. Anlayan anlar, anlamayan veya anlamak istemeyenler sonuçlarına katlanacaklarını unutmasınlar. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR