"HAKLI DAVALARINDA YALNIZ DEĞİLLER"

"HAKLI DAVALARINDA YALNIZ DEĞİLLER"
Dün Çiftlik Caddesi'nde bir araya gelen Ülkücüler Güney Azerbaycan'da yaşayan Türk'lere yapılan zulümler ile alakalı basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı yapan Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Bugün Türk Milleti’nin ve Türk Milliyetçileri’nin susmayan ve susturulamayan sesi olarak, Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sesine ses veriyor, haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırıyoruz." dedi.

ŞAN VE ŞEREF DOLU KÖKLÜ MAZİ

Çiftlik Caddesi'nde basın açıklaması düzenleyen Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Öncelikle sözlerime başlamadan önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kahpece şehit edilen asker ve polislerimize, yine birkaç gün önce Tuzhurmatu’da peşmerge ile girilen çatışmada şehadete kavuşan Türkmen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. Ayrıca Çin tarafından uydurma iftiralarla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 18 yaşındaki genç Uygur Türk’ü kardeşime de geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Büyük Türk Milleti, şan ve şerefle dolu köklü bir maziye ve binlerce yıllık geçmişinin birikimiyle oluşturduğu yüksek bir medeniyete sahiptir. Hüküm sürdüğü coğrafyalara bu medeniyetin eserlerini nakşetmiş, idare ettiği halkları refaha kavuşturmuştur. İhtişamı gönüller fetheden bu büyük millet kimseyi hakir görmediği gibi hiç bir zamanda kendisine yapılan alçak saldırıları sineye çekmemiştir. İşte bugün Güney Azerbaycan’da meydana gelen nümayişin ardındaki ruh bu tarihi anlayışın ta kendisidir." şeklinde konuştu.

"İRAN TÜRK'LERİ AŞAĞILANDI!"

İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na bağlı bir kanalda İran Türk'ü bir çocuğun aşağılandığını belirten Geze, "6 Kasım 2015 tarihinde İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na bağlı “Kanal 2” isimli televizyon kanalında soydaşlarımıza ve medeniyetimize hakaret edilmiştir. Söz konusu programda, Güney Azerbaycan Türkü bir çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü koku yayılmasıyla ilgili bir sahneye yer verilerek, İran Türkleri açıkça aşağılanmıştır. Türk Milleti “pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı” gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Urmu Gölü’nü kurutarak Güney Azerbaycan’ı çölleştirmeye çalışan, Türkçe eğitimin önünü keserek “Ses Bayrağımızı” susturmaya uğraşan hatta Traktörsazi Futbol Takımı’nın başarılarını gölgelemeye kalkan baskıcı rejimin, kin ve nefret dolu politikaları son noktaya dayanmıştır. Gözünü hırs bürüyen ve din maskesi ardında adi işlerin merkezi olan bu yapının, milletimize ve medeniyetimize hakareti ise bardağı taşıran son nokta olmuştur. “Haray Haray Men Türkem” diyerek yeri göğü inleten soydaşlarımız, “Artık herkes susacak Türkler konuşacak” yazılı pankartlarla biriken öfkelerini ortaya koymuşlardır. Tebriz, Urmiye, Zengan, Erdebil, Meşgin, Marağa, Hoy, Melik Kendi ve İran’ın başkenti Tahran büyük protestolara sahne olmaktadır." diye konuştu.

"DAVALARINDA YALNIZ DEĞİLLER!"

Açıklamalarına devam eden Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Bu nümayiş Güney Azerbaycan’ı aşmıştır. Soydaşlarımızın sesine ilk destek, hemen yanı başlarından, aynı rejime karşı var olma mücadelesi veren Kaşgay Türkleri’nden gelmiştir. Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımız ise Bakü’de düzenlenen mitingle öz gardaşlarının haklı tepkilerine desteklerini dile getirmişlerdir. Bugün Türk Milleti’nin ve Türk Milliyetçileri’nin susmayan ve susturulamayan sesi olarak, Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sesine ses veriyor, haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırıyoruz." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.