‘Hakk ve Peygamber Yolunda Tezhip’ sergisi ziyaretçilerini bekliyor

‘Hakk ve Peygamber Yolunda Tezhip’ sergisi ziyaretçilerini bekliyor
Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda ‘Hakk ve Peygamber Yolunda Tezhip’ isimli sergi açıldı.

Sergide el emeği, göz nuru hat sanatı eserler göze çarpıyor. Sergi iki hafta boyunca açık kalacak.

Yeni Camii Hünkar Kasrı, yüzyıllardır İslam medeniyetlerinin parlayan yıldızı olan tezhip sanatının eşsiz eserleri ile ‘Hak ve Peygamber Yolunda Tezhip’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide Hilyeyi şerif gibi pek çok esere rastlamak mümkün. Kadınların ürettiği el emeği, göz nuru eserler, ziyaretçilerini bekliyor.

Ekonomiye rakamlarla bakmalarına rağmen tarihe, kültüre ve sanata da ilgili olduğunu kaydeden İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Bulunduğumuz Hünkar Kasrı, padişahın ibadet için kullandığı bir bölüm. Aynı zamanda içeride çalışma ofisleri var. Burayı İTO 5-6 sene önce restore etti. Burada çeşitli sanatçıların eserlerini sergiliyoruz. Her ay farklı bir sergi açıyoruz. Bu sergiyi İstanbullulara hediye ediyoruz.” dedi.

Tezhip sanatının çok önemli bir iş olduğunu belirte Avukat Ayşegül Acar, “Sanat sabır gerektiriyor. Bir yıl sadece kopya yaptık. Her yeni eserde yeni bir bakış açısı yakalamaya çalıştık. Yaptıkça bu sanatın ne kadar derin bir derya olduğunu fark ettik.” diyor.

12 yıl önce tezhip sanatıyla ilgilenmeye başladığını dile getiren İşletmeci Neslihan Yalçın “Büyük keyif aldık. Meslek sahibi olduk. Mutluyuz.” ifadelerini kullanıyor.

‘BİR ESER 9 AY SÜRDÜ’

Çok büyük bir zevkle çalıştığını vurgulayan ev hanımı Mualla Usta, "Bu yaptığım Hilyeyi Şeriflerden bir tanesi. Sadece bu eser 9 ay sürdü. Her aşamasında çok ince emek var. Eserin içerisinde altın var. Yazısı çok kıymetli. Bir iki ay tasarım sürüyor. Geleneklerimizde hilye çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

Sergi 27 Şubat tarihine kadar açık kalacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.