Hakan Altıntaş'tan Yeni Siyasetçi Profili

Hakan Altıntaş'tan Yeni Siyasetçi Profili
Ak Parti Samsun Milletvekili Aday AdayıHakan Altıntaş, Başkanlık sisteminin Yeni Türkiye’de kurulmasıyla birlikte ...

Türkiye’de demokrasi, insan hakları, seçim modelleri ve partilerin kampanya yürütme biçimleri gibi sunacağı pek çok yenilik olacağını belirterek,

“Bu yenilikler doğru bağlamda seçim kampanyalarına entegre edilirse ve etkili bir uygulamaya konu olursa Türkiye’de yarışan siyasetçiler bakımından alacakları seçim sonuçlarını radikal düzeyde etkileyeceği açıktır. Değişen koşullarda aynı temaları kullanmaya çalışan bir seçim kampanyası kendinden daha etkili çalışan bir seçim kampanyasının ortaya koyacağı strateji, güçlü temalar ve aday profili uyarlamaları karşısında başarısız olmaya mahkumdur” dedi. 

Yeni Türkiye’nin Siyasetçi profili hakkında da açıklamalar yapan Altıntaş, Yeni Türkiye’nin siyasetçi profili hakkında şunları kaydetti.

Bilgelik: Güçlü ve yüksek eğitim, Olayları kavrama, durumu değerlendirme, karar verebilme, planlama, tahmin, yönetebilme, yaratıcılık ve kontrol yeteneği olmalıdır. Yeni Türkiye’nin ve gücünü kendi iç dinamizminde gizli olan çeşitliliğinin müşahhaslaşmış bir karaktere sahip siyasetçiler ön plana çıkarılmalıdır. Siyasetçi, yüksek şahsi disipline haiz olmalı alaylı siyasetçilerinde yer aldığı varsa akademik ünvan özellikle uzmanlık alanı siyaset, yönetim bilimleri, uluslararası ilişkiler, devletin yeniden yapılandırması konusunda ihtisas sahibi uzmanların görev yapacağı bir siyasal iklim olmazsa olmaz öneme haizdir.

Sağlam bir beden: Hiçbir kimse karşısında dik durmayan birisini istemez. Duruşuyla karşısındakine güven vermeli.

Sözü anlama kudreti: Söylediği veya duyduğu herşeyi idrak edebilmeli ve mümkün olmayan sözler vermemeli.

Güçlü bir hafıza: Her zaman her yerde yanında bir ajanda taşıyamaz kimse, yada notları yanında olmayabilir. Bazı durumlarda hafızanıza ihtiyacınız olacaktır. Ve ne kadar iyi olursa yanınızda o kadar az eşya taşırsınız.

Analitik bir zekâ: Siyasetçi, kendinden değil birçok kişiden sorumludur. En küçük fırsatı bile onlar için yararlı bir hale getirebilmeli ve en küçük kanıtı değerlendirerek olayları analiz etmelidir. Değişim talebinin ve umut arayışının bir adresi olmayı sağlayacak stratejiyi çizebilme yeteneği olmalıdır. iyi ve disiplinli birisi ve sözlerini gerçekleştirmek isteme heyecanı; bu yüzden halkın desteğe ihtiyacı olduğu vurgusu yoluyla yeni söylem ve temalar geliştirilebilme yeteneği olmalıdır.

Hitabet ve Dil Yeteneği: Siyasetçi, düşündüklerini açıklayabilecek kıvraklıkta bir dil yeteneği ve hitabet yeteneğine sahip olmalıdır: Siyasetçide her, düşünceye hitap edebilecek bir hitabet becerisi olması gerekmektedir.

Kamu Yararını Önceleyen, Maddiyatı Öteleyen Bir Karakter:  Siyasetçi kimliği olan birisinin parayla pulla pek işi olmaz zaten. İşini doğru yaptığı sürece parası da pulu da olur. Para peşinde koşan siyasetçi ise kendini bile yönetemez.

Makyavelist Olmayan Bir Karakter: Vaatlerini yerine getirme, beklentileri karşılama ve umudun adresi olmaya devam etme kaygıları ile siyasal dengeler arasında kendi pozisyonunu koruma kaygısında Makyavelist (amaca ulaşmak için her aracı meşru görme) olmama. Siyaseti erdem ve fazilet için yapma.

Dava Adamı Olmalıdır: 1400 yıllık medeniyet tasavvuruna olan yılmaz bir inancı taşıyan, dünyayı farklı biçimde yorumlayan iddia sahibi, büyük düşünen bir  karaktere sahip olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum