Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

HADDİNİ BİLMEK

HADDİNİ BİLMEK

Erhan hoca Osmanlı spor maçında elindeki en iyi kadroyu sahaya sürdü. '' Haddimizi bilerek oynamak '' , benim pek benimsemediğim bir düşünce. Fakat bu karşılaşmada sahada öyle iki takım vardı ki ; biri maddiyattan doymuş, mehter takımıyla yeşil sahalardan gaz alan, diğeri ise maddiyat ve sıkıntılardan dibe vurmuş, mütavazi ama topçularının her hafta yükselen onularıyla tavan yapmış bir takım. Bu yüzden dir, yeşil alanda akıllı ve sistemli bir oyun kurgusu ile haddini bilerek oynayacaksın ve bunun karşılığı olan 1 puanı alıp cebine koyacaksın. Samsun spor da böyle yaptı, önce savunmaya çok önem verdi, ilk 30 dakika oyunu kendi 2 ve 3 ncü bölgesinde kabul ederek, M'billa ya atılan uzun toplarla belki bir gol bulurum düşüncesindeydi.

 


Yalnız özellikle şunu belirtmek isterim ki, sayın hocamın oyunu kabul ettiği bölgelerde oyunu daraltarak, rakibe boş alan bırakmayarak oynamasından dolayı, rakib sanki tek kale oynadı gibi gözüktüğü ama gol posizyonlarına giremediği bir oyun izledik.Yine bir kontratakta 40. dakikada Recep Niyaz'ın yakaladığı posizyonda bence, kaleden açılarak açıyı daraltan Ahmet Şahin gole izin vermedi, bu posizyonu yakalaması bile çok güzel olan Recep'e yüklenmek haksızlık olur sanırım.

 

 


Bu maça üç sarı kartla çıkan Mbilla, ilk yarıda gördüğü kartla cezalı duruma düşmüştü. Mbilla, sarı kart cezalısı olacağı için statüye göre cezasını kupadaki Mersin İdmanyurdu maçında değil, ligdeki Adana Demirspor karşılaşmasında çekecekti. Fakat uyanık davranarak uzatma bölümlerinde ikinci sarıdan kırmızı kart gören Kamerunlu, böylece cezasını kupada tamamlayıp ligde oynayacak. Maçtan önceki yazımda belirtmiştim, bu karşılaşma öncesi misafir takım biletlerinin 25 TL. olması ve bu maça atanan hakemin Trabzon bölgesinden Barış Şimşek ismi benim canımı çok sıkmıştı. Maç içinde gördüm ki canım sıkıldığı kadar varmış Barış Şimşek'in olması...Her bal yapacak atağımızda iğnesini batırıp takımı durduran bu düdük canavarını Allah'a havale ediyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR