"HAC"DAN DÖNDÜK

Firmamız HERKAN Tur olarak, Çorum Aybike Turizm çatısı altında, 04 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olduğumuz  Hac yolculuğumuzu, her hangi bir sorun yaşamadan 20.08.2019 tarihi itibariyle ülkemize dönerek tamamladık.

Yaklaşık 50 günlük bu süre içersinde, yoğun bir nafile ibadet dönemi ile "Hac" ibadetimizi gerçekleştirdik.

Aybike Turizm'in organize ettiği bu süreçte, birlikte olduğumuz firmalar uyumlu ve dayanışma içerisinde, hizmet ve güven duyulan bir hac dönemi gerçekleştirdik.

İlgi, sevgi ve bilgi merkezli bu hizmet sürecinde, ziyâret ve ibadetlerde birlikte hareket etmenin huzurunu ve memnuniyetini yaşadık.

350 kişilik, iki kafile halinde planlanan  organizasyonda, neredeyse fire vermeden hep birlikte hareket etmenin verimini gördük, mutluluğunu yaşadık.

Özellikle, yoğun bir tempoda 5 gün süren "Hac" ibadetinin gerçekleştiği; Arafat Vakfesi, Ziyâret Tavafı ve Şeytan Taşlama amellerini hiçbir sorunla karşılaşmadan tamamladık.

Böylesi huzurlu, verimli ve başarılı bir hac dönemi geçirmede; organizasyonun güzel planlanmış olması, bir arada hac yapan firmaların uyumu ve birlikte hareket etme becerisi, hacılarımızın ibadet aşkı; en büyük paya sahiptir.

Kabetullaha olan özlem, Resulullaha olan muhabbet; 48 günlük hac sürecimizin en önde gelen ve belirleyici olan duygularını ortaya koydu. Bu özlem ve duygular etrafında yoğunlaşan hacılarımıza, ihtiyaç duyulan bütün bilgilerin, uygun bir uslüpla mahallinde vermiş olmamız da ayrıca sürecin verimli geçmesine katkı sagladı.

İnsanlık tarihi ile başlayan ve günümüze kadar Mekke ve Medine'de gerçekleşen tüm insani ve İslami süreçleri, yaşanan olayları, karşılaşılan sorunları hacılarımızla paylaymış olmanın sorumluluk huzurunu bizler de yaşadık.

Firmamız HERKAN Turizm olarak, çatısı altında Hac yaptığımız Aybike Turizm başta olmak üzere, birlikte ve uyum içinde 48 günlük bu süreci el birliği, görev dağılımı ve  sorumluluk bilinciyle tamamladığımız, diğer firma sahiplerini de kutluyorum.  

Birlikte hareket etmenin gücü, bereketi, rahmeti; başarılı bir organizasyonla kendini göstermiş, el ve gönül birliği ile hareket etmenin memnuniyeti hacılarımıza hizmet olarak yansımış, bu da bizleri mutlu etmiştir.

Rabbımızdan; yaptığımız hac ibadeti ile bu süreçte gerçekleştirdiğimiz umre, tavaf ve duaların kabulünü diliyorum. Mekke ve Medine'de geçirdiğimiz günlerde yaptığımız ziyaret ve esnasındaki bilgilendirmelerin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim.

Yeni dönemde de, umre ibadeti ile başlayacak süreci yine aynı huzur, verim, bereket ve başarıyla yürüteceğimizden emin olarak, bu konuda Rabbımızın yardımı için dua ediyorum.

Firmamızın, Samsun İlkadım hizmet  büromuzda hac ve umre hizmetlerimizle ilgili bilgi paylaşımı yaparak, hazırlıklı olduğumuz ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan umre dönemi için de hizmetlerimizi sunuyoruz.

Hac hizmet ve ibadeti için kutsal topraklarda bulunduğumuz 48 günlük  süreç içinde, fırsat buldukça, rutin köşe yazılarımızda; duygularımızı, müşahedelerimizi, tecrübelerimizi ve kanaatlerimizi de bu köşemizden paylaştık.

Denge gazetesi  yayın anlayışı ve yönetiminin bakış açısının bir yansıması olarak; gazetede köşe yazan bizler, genelde toplumu, özelde okurlarımızı bilgilendirmek amacıyla, şahsiyet yapmadan neredeyse her konuda ve herkesle ilgili olarak rahatlıkla yazabiliyoruz.

Biz de bu bakış açısından istifade ile, il ve ülke dışında olduğumuzda da, teknolojinin imkanlarını kullanarak duygu ve müşahedelerimizi, kanaatlerimizi de belirterek yazabiliyoruz. Bu vesile ile gazete sahibi ve genel yayın yönetmeni sayın Adnan Bahadır'ı hem kutluyor hem de başta şahsına ve şahsında da gazete çalışma ekibine teşekkür ediyorum.

Hac Organizasyonumuzun teknik düzenini sağlayan Aybike Turizm sahibi Selahattin Küçük ve Yasir Küçük ile işbirliği içinde hac yaptığımız diğer acenta sahiplerine de teşekkür eder, bundan sonraki organizazyonlarda başarılar dilerim.

Kafile başkanımız olan Eğitim Merkezi Eğitim görevlisi, geçmiş dönemde mesai arkadaşım da olan Hikmet Karaca hocam ile bayan irşat görevlisi yine geçmişte mesai arkadaşımız olan Samsun Müftülüğü Uzman Vaizesi Nuray Kukula hocama da yaptığı hizmetler, gösterdikleri gayretler nedeniyle şükranlarımı sunarım. Yeni dönem hac ve umre organizasyonlarında buluşmak dileği ile herkese selâm ve dualarımı Allahtan niyaz ederim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR