HABERİMİZ SES GETİRDİ.

HABERİMİZ SES GETİRDİ.
Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesinde sağlıksız ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Ayan Ailesinin haberimiz sonrasında herkes aileye yardıma başlarken...

yardim-(11).jpg

Gazetemiz Çarşamba Temsilcisi Emin İnan’ı yurdun dört bir yanından arayan hayırsever vatandaşlarımız aileye yardımda bulundular. Gazetemiz Çarşamba Temsilcisi Emin İnan, Çarşamba Şoförler odası başkanı Bala ve Salıpazarı Özel halk otobüsçüler derneği Başkanı Hüseyin Şahin bayram da aileye kendi imkanları ile hazırladıkları yardım paketlerini bizzat ulaştırarak aileye bayram sürprizi yaptılar. 

HABER GAZETEMİZDE YAYIMLANDI
Geçtiğimiz haftalarda Salıpazarı İlçesi’nde icra için Ayan ailesinin evine giden icra memurlarının karşılaştığı manzara sonrası büyük bir dram haberimizle birlikte gündeme oturmuştu. Haberin Gazetemiz, yerel ve yaygın basında da yer alması ile birlikte yurdun birçok ilinden ve Çarşamba İlçesi’nden de yardımlar gelmeye başladı. Ayan ailesinin ilk ve tek isteği ev konusuna Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bayram arifesinde müjdeyi vermiş ve ev yapımına onay gelmişti. Bu haberle sevinen aileye ikinci sevinç bayramın ikinci günü yaşatıldı.

AİLEYE YENİ BİR EV YAPILACAK
 Ramazan Bayramının ikinci günü Salıpazarı İlçesi Tahnal Mahallesi’nde ki aileyi ziyarette bulunan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve yöneticileri, Salıpazarı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan, Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker ramazan ayı içinde haberle birlikte başlattıkları çalışmalarla hayırseverlerden toplanan ve kendi bütçelerinden yapılan yardımları aileye ulaştırdı. 

ÇOCUKLAR BİSİKLET İSTEDİ
Ailede bulunan birisi bir haftalık bebekle birlikte 5 çocuklu Ayan ailesine bayram hediyesi götüren Başkan Bala ve Başkan Şahin ile Gazeteciler, şok edici manzara karşısında duygulu anlar yaşadılar. Tek göz odada 9 kişinin yaşadığı ahşap evde ki çocuklara ve anne babaya hediyeler veren duyarlılık örneği sergileyen başkanlar, aileye yapılacak yeni evin takipçisi olacaklarını söylediler.  Başkan Bala'nın ağabeyi Mustafa Bala ise evde yarım kalan elektrik ve su tesisatını döşeyerek aileye yerinde de geçici de olsa yardımlarda bulundular. 
Özellikle yardımlar arasında bulunan ve ilk görüşmede Başkanlardan Bisiklet isteyen çocuklara verilen 5 adet bisiklet çocuklara adeta ikinci bir bayram yaşattı. 

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADILAR
Yardımları bayram gününde zor durumda ki aileye ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Yaptığınız haber ile hayırseverler vatandaşlarımız ve şahsım ve yönetimim ile ailemize el açarak yardımda bulunduk. Ailemizin en başından bu yana istediği talep bellidir. En acil bir şekilde ev istiyorlar. Bu konunun da haberin yapılmasının ardından Kaymakamlık tarafından sözü verildi. İnşallah önümüzde ki kış ayına yetişecek. Önümüzdeki ayın evin yapımına başlanacağı söylenildi. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Sosyal devlet anlayışı içerisindeki bir sisteme dahiliz. Elbette bu aileden başka yardıma muhtaç bilemediğimiz vatandaşlarımız da vardır. Bizlerde duyarlı insanlar olarak bu vatandaşlar tespit ettiğimizde hayırsever vatandaşlarımızla birlikte yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Onların her gününde yanlarında olmaya çalışacağız. Türk insanını diğer devletlerden ayıran tek unsur duyarlı olmaktır. Vicdan sahibi olmamızdır. Burada elimizden geldiğince yardımlarda bulunmaya çalıştık. Çocuklarımızı bu bayram gününde sevindirdik. Ailenin durumuna baktığımız da duygulanmamak imkânsız. Bizler buraya yapılan evin en yakından takipçisi olacağız. Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Başkan Bala’ya teşekkür eden Ayan ailesi en kısa sürede çocuklarının rahatlıkla ders çalışabileceği bir eve geçmeyi hedeflediklerini yinelediler. 

AİLEYE YENİ BİR ÜYE KATILDI
Ailede ki 5 çocuğun ardından 1 haftalık bebeğin eklenmesiyle evdeki nüfusun çocuk sayısının arttığını söyleyen anne Zehra Ayan, “Kış aylarında çok zorlanıyoruz. Yetkililer ev sözü verdi. Teşekkür ederiz. Kış ayı gelmeden evimizin yapılmasını istiyoruz. Bizlere yardım eden tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür ederim” dedi. 
Salıpazarı Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Hüseyin Şahin ise yaptığı duygulu konuşmasında, "Aslında Başkan Bala gereken her şeyi söyledi. Bu tablo karşısında söyleyeceğimiz tek şey; Gelip, görüp, yaşamak lazım burayı. Duygulanmamak elde değil. Biz aslında sözün bittiği yerdeyiz" dedi. 
Aileyi ziyaretin ardından Şoförler Odası Başkanı ve yönetimi Ayan ailesine bir yardımda daha bulundu. Ayan ailesinin Tahnal Mahallesi’nde ki bazı işyerlerine olan borçları ödeyen Heyet,  herkesi duyarlılık örneği göstererek zor durumda ki aileye daha duyarlı ve daha fazla yardımlarda bulunmaları için çağrı yaptılar. Ayan ailesi baba Hamit Ayan' a ise SSK'lı ve maaşlı kalıcı bir iş bulmak için yetkililerin acil olaya el atmaları gerektiğini dile getirdiler.

GÖRDÜKLERİMİZ KARŞISINDA VİCDANIMIZ SIZLADI
Konu hakkında Gazetemiz Çarşamba Temsilcisi Emin İnan  "Ayan ailesinin zor ve sağlıksız şartlarını gördüğümüzde vicdanımız sızladı. Bayram öncesi Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker ile hayırseverlerden topladığımız yardım ve kendi bütçemizden yapabildiğimiz kadarı ile çeşitli yardımları yaptık. Allah herkesin yardımını kabul etsin. Bu yeterli mi asla. Asıl yardım devletin yapacağı ev ve diğer katkılar olacaktır. Bunun yanı sıra insanlarımız haberleri okuduğunda üzülüyor ellerinden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalışıyorlar. Tahnal mahallemizde pırıl pırıl 5 çocuk hayat mücadelesi veriyor. Bu geleceğin büyük insanları olacak çocuklara ve aileye mutlaka acil uzanacak ellerin hızlanması ve aileye daha fazla sahip çıkılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
EMİN İNAN

yardim-(3).jpgyardim-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum