"Güvenli Gelecek, Dönüşümle Gelecek"

"Güvenli Gelecek, Dönüşümle Gelecek"
​Çevreye duyarlı nesillerin yetişmesi için birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tok, " Geri kazanım projelerimizi çocuklarımıza küçük yaşlarda kazandırıyoruz.

İlkadım Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerini gezen anaokulu öğrencileri hem eğlendiler hem öğrendiler.

İlkadım Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerinin bu seferki ziyaretçileri Ziya Esen Anaokulu öğrencileri oldu. Geri dönüşüm bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması maksadıyla anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin ziyaret ettiği belediyeye ait geri dönüşüm tesisinde aylık 800 ton atık, ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. 

MİNİKLERE AYRIŞTIRMA YERİNDE GÖSTERİLDİ.

Geri dönüşümün ülke ekonomisine sağladığı katkıların önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla birçok başarılı projeye imza atan İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü minik ziyaretçilere tesisi gezdirirken eğlenceli bir ortamda geri dönüşüm konusunda doğru bilgi edinmelerini sağlıyor. İlkadım Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Araçları tarafından toplanarak geri dönüşüm tesisine getirilen ambalaj atıklarının ayrıştırılma süreci her aşaması miniklere uygulamalı olarak gösteriliyor.

"GERİ DÖNÜŞÜM MİLLİ SORUMLULUKTUR"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Geri dönüşümle ilgili her projeye kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek; “Geri dönüşüm konusu bizim çok önem  verdiğimiz konulardan biridir. Tüm insanlığın ve yavrularımızın geleceğinin söz konusu olduğu geri dönüşüm ve çevre dostu bütün çalışmalar yerel konuların ötesinde evrensel bir sorumluluktur. Geri dönüşümün ülke ekonomisine sağladığı katkılar da göz önünde bulundurulunca daha da önem kazanmaktadır. Günlük 5 milyon TL değerinde kağıt, karton, metal, cam, plastik, tekstil ve ahşap gibi atık üreten Ülkemiz, maalesef bunun sadece 2 milyon TL'lik kısmını ekonomiye tekrar kazandırabiliyor. Bu nedenle geri dönüşüm bilincinin küçük yaşlardaki yavrularımıza aşılanması büyük önem taşıyor.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.