GÜNCEL TEDAVİLER TOPLANTISI

GÜNCEL TEDAVİLER TOPLANTISI
Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Merkezi öncülüğünde “İnfertilitede(Kısırlıkta) Güncel Tedavi: "IVF-ICSI öncesi yapılması gerekenler, IVF-ICSI'de yapılabilecekler" konulu bilimsel toplantı düzenlendi

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya’nın yaptığı toplantıya Samsun ve çevre illerden Kadın Doğum Uzmanları ve Üroloji Uzmanları katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üroloji Bölümünden Prof. Dr. Ramazan Aşçı “Erkek infertilitesi” hakkında bir sunum yaptı. Medical Park Samsun Hastanesi, Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Alper ise “Kadın infertilitesi” hakkında sunum yaptı.Toplantı soru cevap şeklinde ilerledi ve akşam yemeği ile son buldu.

GEREK İLAÇ GEREK CERRAHİ YÖNTEMLE MÜDAHALE
Erkek infertilitesi hakkında sunum yapan Prof. Dr. Ramazan Aşçı; Günümüzde bebek isteyen çiftlerin %15' inin ''infertilite'' sorunu ile karşılaştıklarını belirtti. Bu çiftlerin %20'sinde sorunun sadece erkekten kaynaklandığını, %30-40'ında ise her iki cinse ait nedenlerin de etkili olduğunu, bir başka söyleyişle, infertilite sorununun  yarısının, erkeğe ait hastalıklara bağlı olduğunu vurguladı. Erkeğin değerlendirilmesinde öykü ve muayenenin yanı sıra, hormon tetkiklerinin de önemli olduğunu, tedavi için ise gerek ilaçlarla, gerekse cerrahi yöntemlerle müdahaleler yapılabildiğini anlattı. Sağlıklı yaşam prensiplerine uymanın, sigara, sedanter yaşam gibi olumsuzluklardan uzak kalmanın önemini bir kez daha vurguladı.

HERŞEYE ÇARE OLMAYABİLİR
Kadın İnfertilitesi hakkında sunum yapan Prof. Dr. Tayfun Alper ise; İnfertilite sorunu yaşayan çiftlerde sonucu etkileyen en önemli değişkenin anne adayının yaşı olduğunu vurguladı. İlk muayenede tesbit edilebilecek bazı hastalıkların tedavisi ile gebeliklerin oluşabildiğini, bazı hastalıklarda ise birinci basamak tedavi yöntemleri ile sonuç elde edilemediğinde, yardımcı üreme teknikleri (aşılama, tüp bebek) başvurulduğunu belirtti. İleri teknolojilerin çok ağır durumlarda bile bebek sahibi olmaya araç olabilmesine rağmen her şeye çare olamadığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.