Gümüşhanelilerden Tok'a Sıcak Karşılama

Gümüşhanelilerden Tok'a Sıcak Karşılama
Gümüşhane'ye bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek ile bağlı bazı köyleri ziyaret eden Başkan Tok, Yöresel kültür ve geleneklerin yaşatılmasını önemsediklerini belirterek...

Hemşerilerin siyasi amaç gütmeden Samsunluluk ruhuyla birbirine kenetlenmesi gerektiğine vurdu yaptı.

 

Bir dizi ziyaret programı kapsamında Gümüşhane’ye giden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve  AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yalçın Bayrak’ı ziyaret etti. Başkan Tok daha sonra İlkadım’da faaliyet gösteren hemşeri derneklerinden Kocayokuş, Salyazı, Gökçeköy, Kapaktepe, Özen, Ünlüpınar köylerini  gezerek köy sakinleriyle sohbet etti.

 

KARADENİZ İNSANINA YAKIŞIR KARŞILAMA

Gümüşhane'de güzel bir şekilde karşılandıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gümüşhane'ye bağlı olan Kocayokuş, Salyazı, Gökçeköy, Kapaktepe, Özen, Ünlüpınar'da Karadeniz insanına yakışır bir şekilde cana yakın, samimi ve sıcak bir ilgi gördük. Misafirperverliklerinden ötürü Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve  AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yalçın Bayrak’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

 

HEMŞERİLERİN VARLIĞINI ÖNEMSİYORUZ

Samsun'da yaşayan örf, adet, gelenek ve göreneklerini gelecek ayakta tutan hemşeri derneklerinin varlığını önemsediklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, Hemşerilik bilincinin Samsun için önemine vurgu yaptı.  Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için faaliyetlerini sürdüren hemşeri derneklerinin ‘Samsunluluk bilincine’ sahip olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok,  Hemşeri derneklerinin herhangi bir siyasi tarafının temsilcisi olmadan yaşadığı şehre hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.

 

ŞEHİR BİLİNCİ SAMSUNLULUK OLMALI

Kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına hemşeri derneklerinin varlığını önemsediklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok,"  Amacımız farklı kültürleri bir araya getirip hemşerilik hukukunu geliştirmek, birlik ve beraberlik ortamını sağlamak. Yöresel kültürlerin yaşatılması, tanıtılması, hemşerilik hukukunun geliştirilmesi ve sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birlikleri ve sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Belediye olarak hemşeri derneklerinin şehir bilinci ve kültürünün oluşturularak Samsun adına ortak bir gayede buluşmalarını sağlamak arzusundayız." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.