GÜLSAN 'TAKAS' İSTEDİ

GÜLSAN 'TAKAS' İSTEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, şehrin önünde engel olarak gördüğü ve bu alandan çıkarmak istediği Gülsan Sanayi Sitesi esnafları adına Site Başkanlığı'ndan takas teklifi geldi.

TAKAS TEKLİF EDİLDİ
Ordu istikametinden Samsun'a giriş bandında bulunan Gülsan Sanayi Sitesi'nin yıkılıp Sarıışık Mevkiisine taşınması konusu Sanayi esnafı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Esnaflar adına konuşan ve çözüm üreten Site Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi takas teklifinde bulundu.

ESKİ SANAYİ DE KALKACAK
Gülsan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tüfekçi, sanayi esnafının mağduriyetinin en aza indirilmesi konusunda çabalayacaklarını belirterek, "Gülsan Sanayi sitesinin kalkması durumunda eski sanayi sitesi de  kalkacağından işyerleri muhtemelen ticarethane olacak"dedi.

STADYUMA TOKİ GİRECEK
Gülsan Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, "TOKİ, şuanda kullanılan Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılmasının ardından orada bir inşaat yapacak. Orada eğer ticarethane olarak dükkan yapılacaksa esnafımıza oradan yer verip takas yoluna da girilebilir.

İMAR DURUMU BELİRSİZ
Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafların yüzde 60'ının kiracı, yüzde 40'ının dükkan sahibi olduğunu söyleyen Tüfekçi, "Sanayinin imar durumunun ne olacağını Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Henüz Gülsan Sanayi Sitesi için kesinleşmiş bir karar alınmadı." ifadesinde bulundu.

ESNAF CAN ÇEKİŞECEK
Tüfekçi, "Binaların altında dükkanı bulunan esnaf da benim esnafım. Fakat bunların da bir yerde toplanması gerekiyor. Buradaki esnaf yeni yerine gittiği zaman ne iş yapacak? Müşteri kaybetmesi muhtemel olan esnaf yeni mevkiiye güle oynaya gitmeyecek. Esnafımız orada uzun bir süre can çekişecek" diye konuştu. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum