Gülsan Atakum'a Taşınıyor

Gülsan Atakum'a Taşınıyor
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1'nci Başkanvekili Turan Çakır, Gülsan Sanayi Sitesi esnafına Atakum ilçe sınırları içerisinde bulunan Sarıışık mevkiisinde yeni bir alan bulduklarını kaydetti.

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu 2015 yılı Kasım ayı 22. Birleşiminin 2. Oturumu Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddesi olan Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınacağı yer konusu görüşüldü.

ESNAFA TEKKEKÖY ALTERNATİFİ

Gülsan Sanayi Sitesi'nin şimdiki yerinden kaldırılıp Atakum ilçe sınırlarında Ankara karayoluna 3 km, yeni yapılacak olan Batı Çevre Yolu güzergahına 1 km uzaklıkta Sarıışık mevkisine getirileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1'nci Başkanvekili Turan Çakır, “Gülsan Sanayi Sitesi'nin önünden katlı yol geçtiğinde bölgedeki çirkinlik gün yüzüne çıkmış oldu. Dolayısıyla buranın derhal rehabilite edilmesi gerekiyor. Sanayi'deki esnafımızı mağdur etmeden farklı bölgelerde alternatifler gündeme getirilmeli. Bu konudan yola çıkarak yeni yapılacak olan yer Ankara karayoluna 3 km, yeni yapılacak olan Batı Çevre Yolu güzergahına 1 km uzaklıkta Sarıışık mevkisinde olacak. Biz bu alanı Gülsan Sanayi Sitesi esnafına öneriyoruz. Bizim açımızdan oldukça doğru bir yer. İnşallah şehrimize hayırlı olur. Bu kararla süreci bu şekilde başlatmış oluyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi alanını yaşanabilir, sağlıklı alanlar oluşturarak Samsun'daki bütün vatandaşların kullanımına açmak istiyor. Belirlediğimiz alana gitmek isteyen ve gitmek istemeyen esnaflarımız olacaktır. Tekkeköy ilçesindeki İlkadım, 19 Mayıs ve Örnek Sanayi sitelerinde boş yerler var. Esnafımız buraları da tercih edebilirler. Bizler kısa zamanda bu süreci başlatacağız. Bu süreç uzun soluklu bir süreç olacak. En kısa zamanda da bu süreci tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum