GÜLEN'İN İADESİNDE OLUMLU SİNYALLER

GÜLEN'İN İADESİNDE OLUMLU SİNYALLER
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ortak basın toplantısında konuşarak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Çavuşoğlu, İran mevkidaşı Cevad Zarif'le bölgesel konuları değerlendirdiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Bölgesel konuları değerlendirdik, enerji ve doğalgaz var. Daha fazla doğalgaz almak istiyoruz, fiyatı da konuştuk. İran doğalgazının Avrupa'ya ulaşmasını da konuştuk. İran'la ticarette 30 milyar dolar hedefimiz var" diye konuştu.

"YURT DIŞINDAN MERKEZE ÇAĞRILAN MAZERETSİZ VE İZİNSİZ DÖNMEYEN 32 MEMUR VAR"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ soruşturması" kapsamında yurt dışından merkeze çağrılan ancak mazeret göstermeksizin ve izin almaksızın dönmeyen memur sayısının 32 olduğunu bu kişilerin değişik yollar ile yurt dışına kaçtığını, bazılarının durumunun tam olarak tespit edilmediğini belirtti. ABD'nin Fetullah Gülen'in iadesi konusunda olumlu sinyaller verdiğini ve ABD Adalet Bakanlığı'ndan gelen bir heyet ile 23-24 Ağustos'ta Türkiye'de görüşmeler yapılacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Üst düzey ziyaret de bekliyoruz. John Kerry ve Joe Biden gelmek istediğini söylemişti. Tarihlerin uygun olduğunu söylemiştik. Yeni dosyalar ile Washington'a gidip temaslarda bulunacağız. Temennimiz ABD'nin en kısa sürede bu terörist başı FETÖ'yü Türkiye'ye iade etmesi" ifadelerin kullandı.

"BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ 'DE GÖREV YAPAN 3 MEMURUMUZU GERİ ÇAĞIRMIŞTIK"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ soruşturması" na ilişkin, "Bangladeş Büyükelçiliğimiz 'de görev yapan 3 memurumuzu geri çağırmıştık. Bunların 2 tanesi ABD'ye kaçtı. Bir tanesi de Türkiye'ye döndü. Bakanlığımızda göreve başladı. Merkezde görevlendirilmek için davet etmiştik. İlk etapta 208 diplomatik kariyer memurunu geriye çağırmıştık. Mazeretsiz izinsiz şekilde dönmeyen memur sayısı 32'dir. Basılarının mazeretini kabul ettik. Bangladeş'te dediğim gibi 3 kişiyi geri çağırdık bu iddia bize yeni geldi. Detaylı bir şekilde inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"ABD'DEKİ AMİRAL KONUSUNDA FARKLI BİLGİLER GELİYOR"
"ABD'ye sığınan tümamirale" ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "ABD'deki amiral konusunda farklı bilgiler geliyor. Genelkurmay Başkanlığı'na bunu sormak lazım ama, bizde ki bilgiye göre buradaki amiral 7 Temmuz'da casusluk davası için Türkiye'ye davet edilmiş. Daha doğrusu 30 Haziran'da kendisi bir uçağa binemediğine dair bir rapor almış. Daha sonra kendisinin görevine son verildiğine dair karar da 27 Temmuz'da Resmi Gazete 'de yayınlanmış. Kendisinin 26 Temmuz'da NATO toplantısına iştirak ettiği ileri sürülüyor. Bizdeki bilgiler bunlar. 27 Temmuz'dan bir gün önce, bu toplantıya iştirak ettiği yönünde bilgi var" diye konuştu. Türkiye ve Rusya ilişkilerine ilişkin bir soru üzerine İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Gelinen noktadan çok memnunuz" dedi DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.