GÜLDÜRME BENİ ÖMER SÜSLÜ

Son bir hafta içerisinde Cumhurbaşkanı adaylarının tamamına yakını Televizyonlarda program yaptılar, ben de hepsini izlemeye çalıştım. Birkaç gün önce Meral Akşener Halk Tv deydi onu izledim, aynı şekilde Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’da FOX Tv de program yaptı, dün  gece de TRT de Tayyip Erdoğan vardı, hepsini tarafsız gözle izledim. Temel Karamollaoğlu ile Tayyip Erdoğan’ı daha sonra değerlendireceğim bugün Meral Hanımı ve partisinin Samsun’daki il Başkanını ve durumunu değerlendirmeye çalışacağım. Meral Hanım Halk Tv de yaptığı söyleşide sadece beni değil tüm kamuoyunu hatta ona oy vermeye niyetli olanları bile hayal kırıklığına uğrattı. Kadıncağız tam bir ulusalcı solcu zihniyetiyle konuştu, Türkan Saylan’dan girdi Cumhurbaşkanlığı külliyesinden çıktı, konuştukları o kadar sığ, o kadar tutarsız ki aklınız şaşar. Ülkücü kökenli muhafazakar yapıda bir insanın böyle bir lidere oy vermesi mümkün değil. CHP Abdüllatif Şener’i Sivastan liste başı yaptı, Mehmet Bekaroğlu’nu İstanbul’dan seçilecek bir yere koydu, Muharrem İnce dahi sağ söylemlere başladı ama eski ülkücü, muhafazakar Meral Hanım Ulusalcı sol politikalarla bu milletten oy alacağını zannediyorsa vay geldi haline.

 

     Uğur Dündar ile Meral Akşener’in söyleşisi sanırım bir saatin üzerinde sürdü, ben işi sonuna kadar götürmedim çünkü gerçekten Meral Hanım beni çok şaşırttı, Kemal Kılıçdaroğlu dahi ondan çok daha muhafazakâr söylemlere sahip. Kadıncağız nasıl olmuş da geçmişte ülkücü olmuş, DYP den Bakan olmuş şaşırıp kaldım, varı yoğu Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik, onları yetmiş, seksen yıldan beri CHP zaten kullandı Halktan alacağını aldı, baktı ki artık Halk söylemlere değil eylemlere bakıyor bu söylemlerden vaz geçti. Meral Hanım da şimdi çıkmış Atatürkçülükten, Cumhuriyetten, Çağdaşlıktan dem vuruyor, bu söylemlerin modası geçeli yıllar oldu ama Meral Hanım hala daha oralarda gezinip duruyor, yok neymiş efendim Türkan Saylan’ı Sakarya Üniversitesine davet etmiş mi de orada ona konferans verdirmiş miş de siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan fuzuli konuşmaların dışında hiç bir somut söylemi olmadı. Sizin anlayacağınız başlamadan kendisini bitirdi.

 

     Samsun’daki il Başkanı olan Arkadaş da kalkmış İyi Parti üç Vekil alamazsa biz bu işi bırakalım diye hava atıyor, zavallı adam hala daha siyaseti öğrenememiş, o İYİ Partiyi MHP zannediyor, MHP’nin en azından bir tabanı var, Devlet Bahçeli hem usta bir siyasetçi hem de iyi bir Devlet adamı. İYİ Parti gerek ülke genelinde gerekse Samsun’da olmuş aile partisi İl  Başkanı olan arkadaş İbrahim Özyerin yiğeni, İbrahim Özyer de hem Genel idare Kurulu üyesi hem de ikinci sıra Milletvekili adayı. İbrahim Özyer daha önce MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu aldığı oy ortada, daha sonra yine MHP’nin Milletvekili adayı olmuştu yine aldığı oy ortada, şimdi İYİ partiden ikinci sıraya oturmuş bana göre seçilmesi mümkün değil. Zaten İYİ partinin birinci sıra adayını bu şehirde tanıyan bir Allah kulu yok, arkadaş Gümüşhaneli daha önce oda MHP den Milletvekili olmuş, Koray Aydın’ın yakın arkadaşıymış, aynı zamanda Holding sahibi bir iş adamıymış. Bu arkadaş Samsun’daki Gümüşhanelilerin tamamının oyunu alsa yine işi zor ki alması da mümkün değil, Gümüşhaneliler ağırlıklı olarak AK Partiye oy verecek durumdalar.

 

    Ömer Süslü bu işi hiç bilmeyen, dayısı veya akrabası her neyse ibrahim Özyerin kanatlarının altında bu işi yapmaya çalışan bir arkadaş olduğu yaptığı konuşmalardan da belli. Adam derki biz İYİ Parti olarak şu kadar Milletvekili alacağımızı düşünüyoruz veya bun benzer bir şeyler söyler, yok neymiş üç vekilden aşağı alırsak dükkânı kapatalım minvalindeki konuşmayı aklı başında hiçbir siyasetçi yapmaz, o yüzden Ömer Süslüye gülüp geçmekten başka yapacak bir şey bulamıyorum. Nasip olursa yarın Meral Hanım Samsun’a gelecek bakalım neler konuşacak, bu millete ne vaat edecek, şimdiye kadar dış güçlerin pompalamasıyla iyi bir hava yakalamıştı ama gerçek yüzü ortaya çıkınca işinin ne kadar zor olacağını hep birlikte göreceğiz. Kanaatimce Tayyip Beyden sonra en fazla oyu Muharrem İnce alacak, Meral Akşener %12 lerde olacak parlamentoda da barajı çok zor aşacak. Bugün itibarı ile durum bu ama önümüzdeki günlerde atak yaparsa onu da yazarız biz gördüklerimizi yazmakla mükellefiz diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR