GÜLDÜREN GALİBİYET

TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele veren Yılport Samsunspor Keçiörengücü'ne mağlup olan Sarıyer gerileyince kırmızı şimşeklere fırsat doğmuş oldu. Kendi evinde kendi taraftarları önünde yine Ankara takımı olan Hacettepespor'u konuk etti. Bu maç Yılport Samsunspor için büyük önem taşımaktaydı. Kazanıldığı durumunda kırmızı şimşeklerin lider ile arasında sadece 1 puan fark kalacaktı. Bunun bilincinde olan Yılport Samsunspor bu avantajını iyi kullanarak taraftarları önünde maçı kazanarak hem moral, hem de puan farkını en aza indirmiş oldu. Bunun bilincinde olan Yılport Samsunspor teknik direktörü Taner Taşkın sahaya en iyi kadrosunu sunarak maçı kazanarak taraftarlarla bozulan arasını düzeltmiş oldu. 

Tribünleri dolduran taraftarlarının desteğini arkasına alarak maça fırtına gibi başlayan kırmızı şimşekler sağlı sollu ataklarla rakip ceza alanında gol aradı devamlı olarak.İlk yarı o kadar gol kaçtı ki taraftarlar saç baş yoldular adeta. Final paslarında yapılan tercih hataları ve pozisyon almadaki hatalarla birlikte bitirici vuruşu yapamayan Yılport Samsunspor hücumcuları takımlarının ilk yarıyı 0-0 bitirmesine sebep oldular. İkinci yarıya yine fırtına gibi başlayan taraf Yılport Samsunspor oldu. Tribündeki taraftarların korkunç desteğini arkasına alan kırmızı şimşekler, kendisine ilaç gibi lazım olan golü Hacettepe filelerine atamayarak '3 puan yine mi kaçacak' hissini hepimize hissettirdiler. Genç dinamik çok koşan Hacettepe defansı aşırı kapanarak Yılport Samsunspor'a gol imkanı vermediler uzun süre. Sahada çift forvetle mücadele eden kırmızı şimşekler birbirleriyle adeta gol kaçırma yarışına girdiler derken, dk. 69'da takımın dinamosu İlyas Kubilay Yavuz adeta isyan edercesine ceza yayının üzerinden bir vücut çalımı yaparak sol ayağıyla öyle iyi bir vuruş yaptı ki, direğin dibinden Hacettepe fileleriyle buluşturdu topu. Öyle ki rakibin maç boyu iyi iş çıkaran kalecisi Burak, sinirden çimleri yumrukladı: 1-0. 

Golün ardından rahatlayan Samsunspor artık daha özgüvenli, topun arkasına geçerek oynayarak rakibi iyice yordu. Geçen haftaki maçta oyuna müdahaleleriyle eleştiri alan Taner Taşkın, bu maçta yaptığı değişikliklerle ne kadar kaliteli ve tecrübeli olduğunu ispat etti. Golün hemen öncesinde oyundan Muhammed Beşir'i çıkardı yerine Erhan Şentürk'ü aldı. Dakikalar 80'leri gösterdiğinde risk alan Hacettepe, arkada açıklar bırakmaya başlamıştı. Bu da Samsunspor'u ileri daha hızlı çıkmaya itti. Dk.82'de Taner Taşkın; Savaş Yılmaz'ın yerine Okan Dernek'i alarak sahadaki oyunu iyice rahatlattı. Dk.90'da ise oyunun kilidini açan maçın adamı İlyas Kubilay Yavuz'u alkışlatmak için oyundan alıp yerine İrfan Başaran'ı soktu. Maç bitmek üzereyken 90+4'te İrfan Başaran'ın asistiyle ceza sahasının içinde Erhan Şentürk'ü topla buluşturdu. Tertemiz bir vuruşla golü yapan Erhan Şentürk, Samsunspor taraftarlarını sevince boğdu: 2-0. Ve geçen yılın gol kralı Erhan Şentürk ilk golünü atarak siftahını yaptı. Fazla uzun sürmedi ve hakem son düdüğü çalarak maçı sonlandırdı. Taner Taşkın'ın maça yaptığı hamleler oldukça isabetliydi. Oyuna dahil ettiği 2 oyuncu direk gole etki etti. Biri asisti, biri golü yaptı. Bu da şunu gösteriyor ki; Taner hoca öyle bir maçta harcanacak adam değil. Uzun zamandır takıma o kadar iyi oyun kurgusuyla oynattığı da aşikar. Talihsizlikler her zaman olur. Goller kaçar, oyuna aldığın adam seni utandırabilir... Bunlar futbolun içinde var olan şeyler. Şimdi kenetlenme zamanı. Bu sezona 'Uyanış Sezonu' ismini veren Yılport Samsunspor'un birliktelik ve sabırdan başka bir şeye ihtiyacı yok.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR