GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİM ŞART

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİM ŞART
Canik’te Yaz kursunda Kur’an-ı Kerim eğitimi alan 150 öğrenciye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Başkan Genç, “Güçlü Türkiye için milli ve manevi eğitim şart” dedi.

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezindeki Yaz kurslarında Kur'an-ı eğitimi alan 150 öğrenciye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Şiir, ilahı ve Kuran-ı Kerim tilavetlerinin olduğu sertifika törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, öğretmenler, kursiyer öğrenci ve aileleri katıldı.

 

MEVLANA KAMPÜSÜ, TAM BİR EĞİTİM YUVASI

Milli ve manevi eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” İçerisinde bulunduğumuz Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezimiz tam bir eğitim kampüsü konumunda. Burada sıbyan okulundan, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyesinde eğitimlerin verildiği, hanım kardeşlerimizin kurs, eğitim ve seminerlerle bilgilendirildiği çok yönlü bir tesis oluşturduk. Bu tesislerimizde geleceğin değerlerine bağlı, milli duygularla büyüyen bir nesil yetiştiriyoruz” dedi.

EĞİTİM YOKSA, YOLLARI ALTINLA BİLE KAPLASAK NAFİLE

Eğitimin yanında manevi ve kültürel dönüşümü de hedeflediklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Eğitim bir toplumun olmazsa olmazıdır. Ancak tek başına yeterli değildir. Eğitim yatırımlarının yanında İlçemizde açtığımız Sıbyan Mektebleri ve Aile Okullarıyla toplumun ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte topyekün gelişimine katkı sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir şehir gelişecekse ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyümelidir. Ahlaki ve manevi değerlerinden yoksun bir şehrin geleceğinin sağlıklı olacağından söz edilemez. Bu nedenle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz, İlçemizde hayata geçirilen en önemli projeler arasında ciddi önem arz etmektedir. Bizler şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için kentsel dönüşümler, yollar, parklar, binalar yapıyoruz. Ancak ne kadar bina yaparsanız yapın, yolları altın ile de kaplasak sağlam bir eğitiminiz yoksa, çocuklarınıza, gençlerinize iyi bir eğitim veremiyorsanız ve aileleri eğitemiyorsanız hiçbir önemi yok” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ ALLAH’IN KELAMINI ÖĞRENİYOR

Sertifika töreninde konuşan Başkan Genç, ”Bugün bizim için özel bir gündür. Zira Rabbimizin insanlığa gönderdiği son kitap olan Kuran-ı Kerim'i, Rabbimizin kelamını, öğrenen öğrencilerimizle, öğretmenleriyle ve aileleriyle bir aradayız. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezimiz içerisinde bulunan Şehit Türkan Türkmen Tekin Sıbyan Okulu ve Şehit İlhan Varank Eğitim Merkezimizde Kuran-ı Kerim ve değerleri eğitimi alan ve başarıyla sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerimizi, çocuklarımızı tesislerimizden faydalanmaya gönderen aileleri ve çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.