GÜBRETAŞ 2014 yılını da satış rekoruyla tamamladı

GÜBRETAŞ 2014 yılını da satış rekoruyla tamamladı
İstikrarlı yükselişiyle rekorlar kırmayı gelenek haline getiren GÜBRETAŞ, 2014 yılını da yeni satış ve ciro rekoruyla tamamladı.

Sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, 1 milyon 740 bin tonu aşan satış miktarı ile 2,8 milyar TL civarında gerçekleşmesi beklenen konsolide ciroyla şirket tarihinin yeni rekorlarına ulaştı.

Son yıllarda her açıdan yakaladığı istikrarlı çizgiyle satış, ciro, kârlılık ve pazar payı alanlarında yükselişini sürdüren sektörün öncü firması GÜBRETAŞ; ülkemizdeki toplam gübre tüketiminde düşüş olmasına rağmen satışlarını artırmayı başararak yılı satış ve konsolide ciro rekorlarıyla tamamladı. GÜBRETAŞ 2014'te gerçekleştirdiği üretim ve lojistik altyapısını geliştirmeye yönelik önemli yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında hayata geçirdiği projeleriyle de sektörde öncülüğünü devam ettirdi.

2014 satış sonuçlarını değerlendiren GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, “Yılın ilk çeyreğindeki kuraklık endişesine ve toplam tüketimin geçen yıla oranla düşmesine rağmen GÜBRETAŞ olarak geçen seneki satış rekorumuzun da üstüne çıkan bir performans gösterdik. Türkiye'nin geçen yıl 5,8 milyon tonluk toplam gübre tüketimi içinde 1 milyon 651 bin tonluk satış payı elde eden şirketimiz, 2014'te toplam tüketim 5,5 milyon ton civarına gerilemesine rağmen satışlarını %5,5 artırarak 1 milyon 740 bin tona ulaştı. Böylece pazar payımızın yanı sıra, kurumsal başarımızı da daha yukarılara taşıyabileceğimizi ortaya koyduk” dedi.

Yayınlanan bazı araştırmalara göre GÜBRETAŞ'ın son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduğunu belirten Osman Balta, ”İstikrarlı yükselişimizi bu yıl da satıştan üretime, yatırımlardan sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda sürdürdük. Yılsonu itibariyle 2,8 milyar TL civarında gerçekleşmesini hedeflediğimiz konsolide ciroyla da şirket tarihinin bir başka rekoruna imza atmış olacağız” dedi.

Genel Müdür Osman Balta, GÜBRETAŞ'ın 1952 yılından bu yana Türkiye'nin tarım ve sanayi sektörlerindeki öncü markalarından biri olduğunu belirterek, “63 yıla ulaşan köklü şirket tecrübesini özellikle son 10 yılda oluşturduğumuz global vizyonla birleştirince, GÜBRETAŞ son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi haline geldi. 2000'li yılların başında %13'ler civarındaki pazar payımız %32 seviyelerine yükseldi. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla büyümeye devam eden GÜBRETAŞ, ülkemizin en büyük 50 şirketi arasında daha üst basamaklara ulaşmayı hedefliyor” diye konuştu.

GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), Borsa İstanbul'da %91'lik oranla yıl boyunca en fazla değer kazanan şirketlerden biri olurken, aynı zamanda Nisan ayındaki Genel Kurul'da aldığı temettü kararıyla da 2014'te hissedarlarının ve yatırımcılarının da yüzünü güldürdü. GÜBRETAŞ, geçen yılsonunda gerçekleştirdiği bedelsiz sermaye artırımıyla finansal yapısını da güçlendirmişti.

Tesis yatırımları ve sosyal sorumluluk çalışmaları da sürüyor
2014 yılının GÜBRETAŞ açısından önemli bir yönü de Yarımca'daki üretim ve bölgelerdeki lojistik altyapıyı güçlendirmeye yönelik tesis yatırımları oldu. Şirket yönetiminin 60. yılda aldığı kararla Yarımca'da başlatılan tesis yenileme çalışmalarında sona yaklaşan GÜBRETAŞ, Türkiye'nin en çevreci ve en modern NPK gübre üretim fabrikasını önümüzdeki ay deneme üretimine başlatmayı planlıyor. Şirket, Türkiye genelindeki yatırımların hepsi tamamladığında artan üretim ve lojistik gücüyle önümüzdeki yıllarda 2 milyon ton satış bandına ulaşmayı hedefliyor.

GÜBRETAŞ satış ve finansal göstergelerdeki başarılarının yanında sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de verimli bir yılı geride bıraktı. Türkiye genelinde her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin civarında çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen bilinçli tarım eğitimleri ve tarla günü gibi etkinliklerin yanı sıra 2005'te başlatılan Türkiye Toprak Verimliliği Haritası projesi de hızla ilerliyor. Osman Balta şirketin sosyal sorumluluk çalışmalarıyla ilgili olarak, “2014 yılında İstanbul-Şile'de 10 bin fidanı toprakla buluşturduğumuz GÜBRETAŞ Hatıra Ormanı, 60. yıl anısına Kocaeli-Başiskele'de yaptırıp Eylül ayında eğitimin hizmetine sunduğumuz GÜBRETAŞ İlkokulu, Türkiye genelinden medya mensuplarının tarımla ilgili karelerini bir araya getirdiğimiz Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması ve ziraat fakültesi öğrencilerine 8 yıldır verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu gibi sosyal sorumluluk çalışmalarımızla sektörde öncü rolümüzü sürdürüyoruz” dedi.

2015 yılının tarım alanındaki tüm paydaşlara bolluk, bereket ve başarılar getirmesini temenni ettiğini belirten Genel Müdür Osman Balta, yeni yılda GÜBRETAŞ olarak son senelerdeki istikrarlı büyüme çizgisini korumayı ve daha öteye taşımayı hedeflediklerini söyledi.


BİLGİ VE İLETİŞİM / KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRLÜĞÜ:
Nihat VURAN > (0216) 468 51 10 | (0549) 510 43 00 | [email protected]
Merve TEKÇAM > (0216) 468 51 12 | (0549) 727 52 07 | [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.