GÖRÜNTÜSÜ YETER!

GÖRÜNTÜSÜ YETER!
Tarihin her döneminden izler taşıyan Saathane Meydanı, kazıların tamamlanmasıyla açık hava müzesine dönüştürülecek. Müzeyi gezenler tarihte bir yolculuk yaşayacak.

KAZILDIKÇA TARİH FIŞKIRDI
Saathane Meydanı'nda kazı çalışmaları, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 500 yıllık tarihi Taşhan'ın geometrisinin orijinal olmadığını beyan etmesiyle yapılan küçük kazı çalışmasında hanın kesilen  parçasının temelinin bulunmasıyla başladı.

KAZI  ALANI GENİŞLETİLDİ
Kazı alanında başka eserler çıkabileceği gerekçesiyle Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi Müdürlüğü'ne başvuruldu. Bunun üzerine başlayan arkeolojik kazıların alanı günden güne genişledi. Ortaya çıkarılan taş odaların sayısı arttı.

HAZİNEDARZADE SÜLEYMAN PAŞA
 Adını 19. yüzyılda inşa edilen Saat Kulesi'nden alan, içinde Osmanlı mimarisinin tek sivil örneği olan Canikli Ali Paşa sülalesinden Hazinedarzâde Süleyman Paşa'nın yaptırdığı Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı'na ait Taşhan ve eklentileri bulunuyor.

AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK
Hazinedarzâde Süleyman Paşa Vakfı'na ait Şifa Hamamı, 1803'te hizmete açılan Süleyman Paşa Medresesi ve Camii ile 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapılan Tarihi Samsun Kalesi ve taş duvar kalıntıları bir bütün halinde açık hava müzesine dönüştürülecek. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum